Gezondheidszorg

Slimme technologie voor toekomstbestendige zorg

lines-animated
gezondheidszorg

De wereld van de gezondheidszorg is continu in ontwikkeling en staat voor steeds groter wordende uitdagingen. Er moet te allen tijde een veilige en gezonde omgeving zijn voor patiënten, zorgprofessionals en bezoekers terwijl de continuïteit en de kwaliteit van de zorg ook geborgd blijft. SPIE biedt zorgoplossingen die ervoor zorgen dat de patiënt centraal kan blijven staan en het (zorg)personeel ontlast wordt. Uiteraard met een blik naar de gezondheidszorg in de toekomst.

Veiligheid en continuïteit voorop

We zorgen ervoor dat in ziekenhuizen, klinieken, cleanrooms en laboratoria de patiënten en het onderzoek voorop blijven staan. Het zorgpersoneel focust zich daarop, wij zorgen er mede dankzij onze jarenlange ervaring voor dat het vastgoed en de installaties in goede handen zijn. Vanaf de bouwkundige constructie tot aan de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, we zorgen ervoor dat alles in optimale conditie blijft zodat iedereen in een gezonde en veilige omgeving kan werken en verblijven. Hoe slimmer we dit kunnen doen, hoe beter. Slimme technologie, sensoren en systemen helpen ons daarbij. Met ons digitale platform PULSE core monitoren we bijvoorbeeld o.a. 24/7 de prestaties van installaties, de luchtbehandeling en identificeren we tijdig storingen. We plannen ons beheer en onderhoud zo in dat bedrijfscontinuïteit geborgd blijft en patiënten en personeel zo min mogelijk hinder ervaren.

Toekomstbestendige zorg

Meer bedden, minder spreekkamers of een CT-ruimte erbij. De zorgvraag verandert, en daarmee ook de wensen voor het zorgvastgoed. Doordat wij nauw samenwerken met medische leveranciers weten we wat er nodig is voor vervanging, verplaatsing of onderhoud van complexe medische installaties. Flexibel zoals we zijn, denken we mee in het optimaal benutten en inrichten van ruimtes en gaan voor de langere termijn op zoek naar kansen en mogelijkheden om te verduurzamen en klaar te zijn voor de zorgvragen van de toekomst. Samen stippelen we in een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) een ideale roadmap uit op basis van de (duurzaamheids)ambities. Van beter energiemanagement tot een compleet energieneutraal pand – wat de ambitie ook is, wij brengen het in beweging.

Digitalisering in de zorg

Slimme technologie maakt het niet alleen makkelijker om een gebouw optimaal te onderhouden en beheren, het kan ook in dienst staan van de dagdagelijkse werkzaamheden. Met de toenemende vraag naar zorg en daarmee het verplegend personeel is de werkdruk hoog. Door het digitaliseren van ‘niet’ medische handelingen zoals administratie, facilitaire service en gepersonaliseerde informatie maakt SPIE het zorgproces efficiënter. Met diverse ICT-oplossingen en zorgmedia zorgen we ervoor dat het verplegend personeel zich kan bezighouden met zorgtaken terwijl de patiënt zelf meer controle en inzicht krijgt over zijn of haar verblijf. Bekijk hieronder al onze specialisaties.

Laatste ontwikkelingen

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.