Validatie & commissioning

lines-animated
Validatie

Voor het borgen van kwaliteit, beschikbaarheid én de juiste omstandigheden in gebouwen, speelt de commissioning en validatie een grote rol. Vaak wordt dit proces onderschat en gezien als standaard uitvoerbaar draaiboek, waardoor de gebruikers geconfronteerd kunnen worden met onaangename verrassingen tijdens het gebruik. Bij SPIE zorgen we ervoor dat validatie en commissioning zorgvuldig en efficiënt wordt uitgevoerd zodat alle installaties en systemen aan de beoogde kwaliteitseisen en functionaliteiten voldoen, vandaag en in de toekomst.

Validatie van kritische ruimtes

Het valideren van operatiekamers en cleanrooms in de zorg-, semiconductor- en farmasector is secuur werk. Het gaat om ruimtes met strenge eisen en normen waarbij de kwaliteit van de installaties en de bouwkundige schil in topconditie moeten zijn om hieraan te kunnen voldoen. Daar komt bij dat deze ruimtes vaak druk bezet zijn en dus ook niet lang uit de running mogen zijn. Kortom, snelheid en precieze is noodzakelijk. SPIE biedt daarom zorgvuldige validatie met een korte doorlooptijd.

Slim en efficiënt valideren

Als specialist op het gebied van beheer en onderhoud voelen wij ons thuis in de technische en bouwkundige aspecten van vastgoed. We hebben alle kennis en kunde op dit gebied in eigen huis. Dit maakt dat wij in staan zijn net een stapje extra te kunnen zetten wanneer het gaat om het valideren en meten van speciale ruimten. We geven inzicht in de prestatie van een ruimte, brengen advies uit om op deze te laten voldoen aan de gestelde eisen en normen, én als het even kan lossen we problemen direct op. Meten, eventuele problemen oplossen, controleren – is bij ons in veel gevallen in één sessie geregeld. Slim en efficiënt dus. Het valideren in speciale ruimten moet namelijk niet alleen zorgvuldig gebeuren. Het is ook zaak dat deze ruimten elk moment van de dag beschikbaar zijn. Precies die combinatie van zorgvuldigheid en beschikbaarheid kan SPIE bieden.

Commissioning

Commissioning is van belang omdat tijdens de ontwikkeling, bouw en installatie van een systeem fouten en gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. We denken en werken graag mee vanuit iedere fase in de levenscyclus van het pand en nemen dan ook de regie en verantwoordelijkheid om op te leveren zoals afgesproken.

Tijdens de ontwerpfase wordt door onze specialisten het commissioningplan vormgegeven en worden de ontwerp- en operationele uitgangspunten gedocumenteerd. In de realisatiefase voeren we functionele testen uit van de installatie in relatie tot de vraagspecificatie, normen en veiligheid. Bij de oplevering van gebouw en installatie zullen we door het uitvoeren van het proces van commissioning de overgebleven ‘gebreken’ minimaliseren. Uiteraard stopt onze dienstverlening daar niet. Na ingebruikname weten we wat ervoor nodig is om alle installaties en systemen in topconditie te houden met slim beheer en onderhoud.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.