Smart Buildings

Oplossingen voor slimme gebouwen

lines-animated
smart buildings

Het maximale uit een gebouw halen; het is niet alleen nodig om klaar te zijn voor de toekomst maar ook om op kortere termijn te kunnen voldoen aan de behoefte van gebruikers, (bedrijfs)doelstellingen en wet- en regelgeving. Denk hierbij aan het besparen van energie, verduurzaming, veiligheid, (operationele) kostenbesparing, financiële voorspelbaarheid en comfort. SPIE heeft alles in huis om ieder vraagstuk op het gebied van gebouwinstallaties en gebouwbeheer op te lossen en het gebouw in dienst te laten staan van de gebruiker. Hierin durven we groot te denken: dat iets gisteren niet kon, wil niet zeggen dat het vandaag niet kan.

Transformatie naar een ‘Smart Building’

Een ‘Smart Building’ of slim gebouw is een duurzaam en energie-efficiënt gebouw dat dankzij een slim ontwerp, de nodige installaties en geconnecteerde systemen op een optimale manier gebruikt en beheerd kan worden. Een gebouw kan in veel opzichten slim zijn of slim worden. Dit is geheel afhankelijk van de gebruiksfuncties van het gebouw, het budget, behoeftes van stakeholders en de beschikbare technologieën. SPIE brengt al deze aspecten in kaart en komt dan met een op maat gemaakte roadmap. Alleen dan kan de implementatie van een smart building-strategie succesvol zijn.
 

Energie-efficiëntie, duurzaamheid en circulariteit

Een gebouw zit vol installaties, sensoren en technologieën waar wij als multitechnisch dienstverlener alles van weten. Dankzij onze jarenlange ervaring en focus op innovatie, duurzaamheid en circulariteit weten we wat ervoor nodig is om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en energiekosten te besparen. We zorgen niet alleen voor een efficiënter en duurzamer gebouw, maar dragen we ook bij aan een circulaire economie door het hergebruik van materialen en het minimaliseren van afval. We streven naar gebouwen die niet alleen voldoen aan de behoeften van vandaag, maar ook klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.
 

Veiligheid

In een slim gebouw brengen we de veiligheid en beveiliging naar een hoger niveau. We integreren de toegangscontrole, videobewaking, branddetectie en andere systemen om de veiligheid van het gebouw te verbeteren. Zo realiseren we een veilige omgeving voor de gebruikers, detecteren we beveiligingsrisico’s en kunnen we snel ingrijpen bij incidenten. Tegelijkertijd brengt een data-gestuurd en geconnecteerd systeem ook weer nieuwe risico’s met zich mee op het gebied van cyberveiligheid. Beveiliging van slimme systemen en gegevensbescherming zijn vandaag de dag van vitaal belang. Ook in dit geval kan worden gerekend op de cybersecurity specialisten van SPIE.
 

Flexibel en gericht op gebruikers

In onze aanpak zetten we de gebruiker centraal. We streven ernaar om een unieke en gepersonaliseerde gebruikerservaring te creëren. Of het nu gaat om intuïtieve bedieningssystemen, slimme interactieve displays of geautomatiseerde voorzieningen, we zorgen ervoor dat de gebruikerservaring moeiteloos en plezierig is. Smart buildings technologieën zoals het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en data-analyse maken dit mogelijk. Vanuit die optiek moet een slim gebouw dus ook flexibel en aanpasbaar zijn aan veranderende behoeften en trends. De technologieën en systemen die we implementeren zijn daarom schaalbaar en toekomstbestendig.
 

Besparen dankzij datagedreven optimalisaties

Data speelt een cruciale rol in het beheer van slimme gebouwen. We verzamelen, analyseren en interpreteren gegevens om inzichten te verkrijgen die leiden tot continue optimalisaties.

PULSE Core

PULSE Core is dé Building Operating Solution ontwikkeld met de nieuwste integrale inzichten. PULSE Core wordt dankzij machine learning en Artificial Intelligence elke dag slimmer, beter en waardevoller voor beheerders, eigenaren en bovenal gebruikers. PULSE Core levert waarde in de gebouwde omgeving. Waarde op het gebied van productiviteit van medewerkers, continuïteit van kritische bedrijfsprocessen, optimaal gebruik van kostbare vastgoed vierkante meters, verlenging van de levensduur van assets, aantoonbare besparing van het energieverbruik en CO₂-uitstoot, efficiënte onderhoudsproces, slimme data voor toepassingen en nog veel meer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Op weg naar een digital twin

De multidisciplinaire benadering van SPIE houdt niet alleen in dat we alle technische disciplines bij elkaar brengen, we hebben ook alle kennis en ervaring in eigen huis om vanuit de gehele levenscyclus naar een gebouw te kijken: van het ontwerp in BIM, realisatie tot aan de exploitatie en het onderhoud. Om hierin te blijven ontwikkelen en innoveren werken we nauw samen met partners en klanten. Zo zorgen we ervoor dat een slim gebouw constant evolueert en blijft voldoen aan de nieuwste standaarden. We zijn al een flink eind op weg om met data, machine learning en artificial intelligence een digital twin specialist te worden.

Partner in slimme gebouwen

Bij SPIE geloven we in de kracht van samenwerking en partnerschap. We werken nauw samen met onze klanten, leveranciers en technologiepartners om de beste oplossingen te leveren voor slimme gebouwen. Samen streven we naar innovatie, gedeelde expertise en het realiseren van duurzame resultaten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.