Utiliteitsbouw

Innovatief en toekomstbestendig (ver)bouwen

lines-animated
gebouwen bouwen

Bij SPIE bouwen we niet ‘gewoon’ een gebouw, we realiseren en creëren een comfortabele, duurzame en energiezuinige omgeving waarin mensen prettig kunnen werken en verblijven. Dit doen we volgens een integrale aanpak want alleen dan kan een gebouw optimaal presteren en voldoen aan de doelstellingen en eisen van haar gebruikers. Vandaag, en in de toekomst. We denken en werken mee vanuit iedere fase in de levenscyclus van het pand. Niet voor niets voelen wij ons thuis in de grote, complexe en multidisciplinaire projecten.

Renovatie, revitalisatie en nieuwbouw

SPIE realiseert onder andere scholen, kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen en laboratoria. We deinzen niet terug voor complexe omgevingen, gebouwen op moeilijk bereikbare locaties of druk bezochte plekken. Bij alle projecten die we ontwikkelen of herontwikkelen is ons uitgangspunt de wens van de toekomstige gebruiker en de visie van onze partners. Of we nu gebouwen een tweede leven geven, of een nieuw gebouw realiseren; we doen dit vanuit een duurzame, innovatieve en multidisciplinaire aanpak. Voor onze opdrachtgevers wel zo prettig want zij hebben op die manier altijd maar één aanspreekpunt voor zowel de architectuur, techniek, bouw, veiligheid, logistiek, verduurzaming, beheer, onderhoud als de exploitatie.

Bouwadvies en engineering

Ieder groot en complex project vraagt om een doordachte aanpak vanuit een ervaren team. Daarom zitten onze doeners en denkers al aan tafel in het voortraject. Dit betekent dat tijdens de advies- en ontwerpfase niet alleen onze eigen engineers, maar ook onze eigen specialisten vanuit de uitvoering en exploitatie betrokken zijn. Dit reduceert faalkosten en onvoorziene omstandigheden in de uitvoering waardoor we projecten realiseren binnen de normen en afspraken.

Afhankelijk van de omvang en impact van een project gaan we uitgebreid in gesprek met o.a. de opdrachtgever, eigenaar, gebruikers, facilitair managers, gemeenten, corporaties en omwonenden. Geen enkele ambitie krijgt van ons de stempel ‘onmogelijk’. De ambities, hoe uitdagend of groots ook, worden meteen ook de ónze.

Realisatie

We zorgen ervoor dat een gebouw voldoet aan de strategische en operationele doelstellingen en in dienst staat van de (eind)gebruikers. Dit vraagt echter om een continue bijsturing en ontwikkeling. Onze dienstverlening stopt daarom niet bij het opleveren van het gebouw. Onze beheer- en onderhoudsspecialisten blijven zoeken naar kansen en mogelijkheden om assets duurzamer, efficiënter en slimmer te maken. Samen blijven we werken aan onze gemeenschappelijke ambities.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.