Cloud communications

User Centric en Unified Communications

lines-animated
Cloud communication

Om medewerkers optimaal te kunnen laten werken en presteren, zullen zij ook zo goed mogelijk bereikbaar moeten zijn voor collega’s, klanten en externen. De moderne werkplek is al lang niet meer fysiek op kantoor, maar men werkt via allerlei devices op diverse locaties vaak met de mobiele telefoon als primaire communicatiemiddel. SPIE begeleidt organisaties bij het migreren van bestaande processen, werkplekken en telefonie naar moderne cloud gebaseerde systemen.

Mobiele telefonie

De mobiele telefoon wordt gezien als het apparaat om altijd en overal bereikbaar te kunnen zijn. Het is dan ook een essentieel middel om de bedrijfscommunicatie te kunnen faciliteren. We leveren mobiele abonnementen van diverse operators maar ook mobiele abonnementen op basis van SPIE Mobiel. In het laatste geval is er één aanspreekpunt voor facturatie, mutaties en ondersteuning via onze servicedesk. Wel zo efficiënt en eenvoudig!

User Centric en Intuïtief

Moderne cloudoplossingen zijn User Centric waarbij de gebruiker zelf controle heeft over welke apparatuur hij of zij gebruikt. Een oproep kan binnen komen op een vast toestel, mobiele telefoon of laptop, maar het is aan de gebruiker om te bepalen met welk apparaat er wordt opgenomen. Het maakt dus ook niet meer uit waar de gebruiker zich bevindt (op kantoor, thuis, onderweg), men is altijd bereikbaar zonder dat er allerlei ingewikkelde schakelingen moeten worden uitgevoerd. User Centric oplossingen zijn daarmee uitermate geschikt voor het moderne en flexibele werken.

Bellen met MS Teams

Een bekend voorbeeld van een User Centric oplossing is Microsoft Teams. In veel organisaties is Teams al in gebruik als dé applicatie voor samenwerking. Zo kan het gebruikt worden voor (video)bellen, chatten, het delen van bestanden, de aan- en afwezigheid instellen en online meetings organiseren. Teams heeft echter verschillende uitbreidingsmogelijkheden en kan zo ingericht worden dat het past bij iedere organisatie. Er zijn ook andere cloud platformen die soms beter aansluiten. We adviseren graag welke oplossing voor welke situatie de juiste is en hoe dit optimaal ingericht kan worden.

Vast-Mobiel integratie

Met het oog op de toename in mobiele telefonie is een VastMobiel integratie belangrijk. De achterliggende vraag hierbij is hoe om te gaan met de beantwoording van vaste nummers. Middels VastMobiel integratie kunnen vaste nummers worden beantwoordt op mobiele toestellen. In sommige gevallen kunnen gebruikers zich op het mobiele apparaat in- en uitloggen uit beantwoordinggroepen. Ideaal voor bijvoorbeeld piketdiensten of wijkzorg teams. De VastMobiel integratie kan worden gerealiseerd middels een aparte App of via een speciale SIM-kaart. Benieuwd naar de voordelen en verschillen? Neem contact met ons op.

Klant Contact Center

Een klantgerichte organisatie vraagt om beschikbaarheid en een optimale service. Idealiter komt alle communicatie en informatie samen op één plek. We adviseren graag bij het inrichten en implementeren van een multichannel klantencontact centrum. Of het nu gaat om de berichten via WhatsApp, social media, mail of telefoon, wij brengen alle communicatie en informatiestromen samen in bestaande of nieuwe systemen zodat klanten optimaal bediend worden.

As-a-service

Afhankelijk van de gevraagde capaciteit en behoeften kan gekozen worden voor een private of public cloud oplossing. Welke oplossing de beste is voor de huidige en toekomstige situatie bekijken we graag samen. In alle gevallen is SPIE de partij die de techniek beheerd, er is geen eigen hardware meer nodig en wij zorgen dat de omgeving altijd up-to-date is. Op basis van het gebruik en het aantal gebruikers kan er eenvoudig worden op- of afgeschaald.

Één aanspreekpunt IT

Om de bereikbaarheid van medewerkers te garanderen en mee te kunnen met de digitale transformatie is het wel zo prettig om te schakelen met een partij die alles van A-Z kan regelen en beheren. Bij de overgang naar cloud communications komen namelijk nog meer uitdagingen kijken, denk hierbij aan het migreren naar de cloud of de overgang naar SIP trunking. Daarnaast leveren wij ook alle flat fee mobiele abonnementen. Zijn er dan problemen of vragen? Dan is er simpelweg één aanspreekpunt voor alle vragen en lossen wij deze 24/7 op.

Bekijk hier hoe wij het nieuwe distributiecentrum van Welkoop voorzien van onder andere het computernetwerk, de telefoniesoftware en connectiviteit:

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.