Een ICT-infrastructuur moet werken, maar nog belangrijker, ook blijven werken en meegroeien met de eisen en verwachtingen van de klantorganisatie en omgeving. Wanneer een ICT dienst is geïmplementeerd stopt onze service daarom niet. De infrastructuur moet veilig, betrouwbaar, beschikbaar en up-to-date blijven. Of het nu gaat om het oplossen van connectiviteitsproblemen en storingen op de werkplek, het aanpassen of verbeteren van systemen, de performance monitoren of het beschermen van data, onze serviceorganisatie is 24/7 beschikbaar om de (vitale) infrastructuur in stand te houden en te optimaliseren.
24/7 support en service level management
Vanuit onze service desk en Network Operating System (NOC) zorgen wij er 24/7 voor dat onze klanten kunnen blijven werken en dat systemen met elkaar in verbinding blijven staan. Hierbij verrichten we alle werkzaamheden die nodig zijn om connectiviteit te behouden, waar en wanneer dat nodig is. Een team van in-house deskundigen staat klaar om het probleem te analyseren, definiëren en op te lossen. Lukt dit niet op afstand? Dan sturen we een deskundige naar de locatie. Hoe we dit doen en binnen welke termijn, dat bepalen we samen.
In de Service Level Agreement (SLA) stellen we samen met de klant de KPI’s van onze service vast én rapporteren hierover. De meest voorkomende varianten zijn gestandaardiseerd: entry, basic en advanced. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor 24/7 ondersteuning of alleen support tijdens kantooruren en wordt de responsetijd bepaald. Uiteraard is er altijd maatwerk mogelijk. Indien gewenst wordt een service delivery manager (SDM) toegewezen. De SDM bewaakt de kwaliteit van de geleverde dienstverlening, bespreekt deze periodiek en maakt samen met de klant plannen om de dienstverlening te innoveren of te optimaliseren.
Field services
Dankzij onze lokale aanwezigheid zijn field specialisten altijd snel ter plaatse, zowel binnen als buiten kunnen zij iedere storing of connectiviteitsprobleem verhelpen en/of de functionaliteit herstellen. Met een groot partnernetwerk kunnen we componenten of apparatuur snel leveren, vervangen of installeren.
Onderhoud en life cycle management
Streven naar continue verbetering is de norm. Daarom kijken we graag naar lange termijn oplossingen zodat een goede werking van ICT niet alleen vandaag gegarandeerd is, maar ook klaar is voor de toekomst. Vanuit deze gedachte monitoren en analyseren we alle processen en apparatuur. SPIE hanteert een actief Life Cycle Management beleid waarbij een tijdig en gedegen advies zorgt voor een betrouwbare en optimale performance en uptime van de ICT-infrastructuur. We dragen zorg voor correctief en preventief onderhoud van componenten om de goede werking van de ICT dienstverlening te kunnen garanderen.
Certificeringen
Kwaliteit en betrouwbaarheid staat voorop, niet alleen voor onze mensen maar ook voor de systemen, applicaties en apparatuur die we inzetten om connectiviteit te garanderen. SPIE voldoet aan relevante kwaliteitseisen en normeringen en de organisatie wordt in dat kader continue (intern en extern) getoetst. Opdrachtgevers hebben zo de zekerheid dat SPIE blijvend kan voldoen aan de hoge standaarden die nodig zijn om kritieke ICT-infrastructuur veilig en operationeel te houden. Relevante normeringen zijn o.a. ISO9001/27001/55001/14001, VCA en diverse vendor certificeringen.