Sprinklerinstallaties

en watermistinstallaties

lines-animated
Sprinklerinstallaties

Een brand kan veel schade aanrichten aan een gebouw, bedrijfsmiddelen en in het slechtste geval mensen, met als gevolg dat een organisatie gedeeltelijk of zelfs volledig stil komt te liggen. Tegelijkertijd is de wet- en regelgeving strikt en complex en komt de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid bij de gebouweigenaar en/of gebruiker te liggen. Als specialist op het gebied van brandbeveiliging komt SPIE altijd met een passende oplossing voor onder andere blussystemen zoals sprinklerinstallaties, watermistinstallaties, maar ook brandmeldinstallaties of beveiligingssystemen.

Brand snel onder controle met sprinklers

Sprinklerinstallaties

Ruim een kwart van alle branden wordt met slechts één sprinkler geblust. Na de detectie van een (beginnende) brand treden onze sprinklers direct in werking, alleen daar waar vuur is. Op deze manier blijft een brand lokaal, wordt het vrijkomen van giftige rookgassen beperkt en is het vuur vaak al geblust wanneer de brandweer arriveert. Dankzij deze efficiënte werking wordt de bedrijfscontinuïteit nauwelijks verstoord en is de (water)schade beperkt tot een klein gebied. Het sprinklersysteem reageert op hitte van de brand. Zo wordt er altijd een betrouwbare melding afgegeven aan de brandweer.

Sprinkler
Sprinkler
Sprinklersysteem
Sprinklersysteem
Sprinklersystemen
Sprinklersystemen
Sprinklers MECC
Sprinklers MECC
Sprinkler logistiek
Sprinkler logistiek

Een flexibele, kostenefficiënte en duurzame oplossing

Sprinklerinstallaties maken bouwvormen en -indelingen mogelijk die anders uit veiligheidsoverwegingen (o.a. vastgelegd in Het Bouwbesluit) niet uitvoerbaar zijn. Zo kunnen sprinklerinstallaties andere bouwkundige voorzieningen ten behoeve van brandveiligheid overbodig maken. Denk hierbij aan brandscheidingen. Een vergroting van de compartimentering geeft meer vrijheid in de indeling van een gebouw, meer flexibiliteit in bedrijfsprocessen en minder hoge kosten. Daarnaast kan een sprinklersysteem op een duurzame manier ontworpen en geïnstalleerd worden, zoals bij de Flagshipstore van Van Mossel Mercedes-Benz in Rotterdam.

Specialist in diverse brandblussystemen

In sommige gevallen is een sprinklerinstallatie niet de beste oplossing. Onze experts weten welke oplossingen er nodig zijn voor iedere omgeving. Doordat we aangesloten zijn bij de branchevereniging ‘Verenigde Sprinkler Industrie’ (onderdeel van Federatie Veilig Nederland), werken we actief mee aan oplossingen voor (brand)veiligheidsvraagstukken en zijn we op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Watermistinstallatie

Een lage druk watermistsysteem werkt met een waterdruk tot maximaal 16 bar waarbij het grote voordeel is dat er twee tot wel vijf keer minder water benodigd is ten opzichte van een traditionele sprinklerinstallatie. Een duurzame vorm van bandbestrijding die toe te passen is in vrijwel iedere omgeving. Naast dat er minder watervoorraad benodigd is, ontstaat er ook minder waterschade. Bovendien is dat de watermistinstallatie vaak rechtstreeks aan te sluiten op de drinkwaterleiding en kan deze worden gecombineerd met de sprinklerinstallatie.

Schuimblussing of gasblussing

Daar waar met (gevaarlijke) chemische stoffen wordt gewerkt, kan gekozen worden voor een blusschuiminstallatie of blusgasinstallatie (bij gevoelige apparatuur zoals schakelkasten of serverracks).

Welke oplossing het beste is? Daar denken onze specialisten graag in mee.

Dienstverlening van A tot Z

Dankzij onze brede expertise op het gebied van brandveiligheid en ervaring in diverse marktsegmenten zien we geen detail over het hoofd. Dit start al in de ontwerpfase waarbij onze BIM- en Revit-specialisten in samenwerking met de betrokken E&W-partijen de installaties 3D modelleren. Groot voordeel hierbij is dat eventuele faalkosten en verspilling van bouwmaterialen al op de tekentafel in de kiem worden gesmoord. Hierna gaan we aan de slag, zichtbaar maar ook onzichtbaar. We leveren en installeren een betrouwbare blussystemen met aandacht voor de bouwkundige en organisatorische omgeving, zodat het vereiste certificaat behaald wordt. Na de montage moet de installatie natuurlijk ook blijven werken. Onze serviceafdeling houdt door gedegen onderhoud en beheer de installaties in topconditie. Is er toch een probleem? Onze 24/7 servicedienst is dan snel ter plaatse om het op te lossen. Binnen de gevraagde kaders en normen zorgen wij voor een brandveilige omgeving, nu en in de toekomst. Deze integrale aanpak levert ons veel tevreden klanten op. Bekijk onderaan deze pagina onze projecten.

Sprinklerinstallaties Utiliteit
Kantoren, hotels, parkeergarages, onderwijs, woningen en cultuur
Sprinklerinstallaties Utiliteit
Sprinkersysteem industrie
(petro-)chemie, plants, infrastructuur, fabrieken en productiebedrijven
Sprinkersysteem industrie
Sprinkersysteem distributiecentrum
Distributiecentra
Sprinkersysteem distributiecentrum
Sprinklerinstallaties retail
Winkelcentra, warenhuizen en winkels
Sprinklerinstallaties retail
Sprinklers in hoogbouw
Kantoor- & woontorens
Sprinklers in hoogbouw

Van alle markten thuis

  • Utiliteit
  • Industrie
  • Logistiek
  • Retail
  • Hoogbouw

Meer informatie?

Specialist Industrie
 

Werner van Kempen
+31 (0)6 161 687 31
werner.vankempen@spie.com

Specialist Utiliteit, Retail & Hoogbouw

Marc Vunderink
+31 (0)6 105 133 30
marc.vunderink@spie.com

Specialist Logistiek


Gert-Jan Fokkema
+31 (0)6 161 399 61
gert-jan.fokkema@spie.com

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.