Brandbeveiliging

lines-animated
Brandmeldinstallatie

Een brand kan veel schade aanrichten aan een gebouw, bedrijfsmiddelen en in het slechtste geval mensen. Het gevolg is dat een organisatie gedeeltelijk of zelfs volledig stil komt te liggen. Idealiter wordt een brand in een zo vroeg mogelijk stadium gedetecteerd zodat tijdig een ontruimingssignaal kan worden gegegeven. Branddetectie is dan ook een essentieel onderdeel van goede brandbeveiliging. De strikte en complexe wet- en regelgeving maakt dit echter niet altijd eenvoudig. Als specialist op het gebied van brandbeveiliging komt SPIE altijd met een passende oplossing voor brandbeveiligingssystemen zoals brandmeldinstallaties, maar ook sprinklerinstallaties of beveiligingssystemen.

Wanneer is een brandmeldinstallatie verplicht?

In het Bouwbesluit is vastgelegd aan welke eisen er voldaan moet worden. Alle richtlijnen doorgronden is echter niet eenvoudig en meer de taak voor specialisten. Dankzij onze integrale aanpak op het gebied van brandveiligheid en onze ervaring binnen diverse markten zijn wij in staat om mee te denken vanaf het begin. Met oog voor de bouwkundige en organisatorische omgeving, komen we in samenspraak tot de juiste oplossing. Dit allemaal binnen de gevraagde kaders en normen. Zo wordt er niet alleen voldaan aan alle richtlijnen, maar komen we tot een installatie die optimaal is afgestemd op het gebouw, de gebruiker, het bedrijfsproces en de omgeving.

Van branddetectie naar ontruimingssysteem

Bij een gedetecteerde brand of bij calamiteiten is het belangrijk dat een gebouw snel en veilig kan worden ontruimd. In de richtlijnen voor ontruimingsinstallaties, de NEN-2575, wordt vastgesteld wat er nodig is om bij brand en andere noodsituaties een snelle en geordende ontruiming te organiseren. Zo kan het waarschuwingssignaal bestaan uit een slow whoop signaal (type B-installatie) of gesproken berichten (type A-installatie). Al onze ontruimingsinstallaties worden aangelegd conform de laatste normen.

Dienstverlening van A tot Z

Een brandmeldinstallatie en ontruimingssysteem moeten natuurlijk ook blijven werken. Onze eigen serviceafdeling houdt door gedegen onderhoud, beheer en testen de installaties in topconditie; de zogenaamde nominale staat. Is er toch een probleem? Onze 24/7 servicedienst is dan snel ter plaatse om het op te lossen. Als erkend branddetectiebedrijf kunnen wij in alle fases ondersteunen. Zo werken we samen aan een brandveilige omgeving, vandaag en in de toekomst. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Bekijk onze projecten:

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.