Connectivity

Oplossingen voor connectiviteit in gebouwen

lines-animated
Connectivity

Of het nu gaat om connectiviteit in kantoren, zorginstellingen, onderwijs of industriële sites, een betrouwbare verbinding speelt een cruciale rol in de bedrijfsvoering. De IT infrastructuur is nodig om te kunnen werken, presteren en innoveren waarbij beschikbaarheid essentieel is. SPIE heeft jarenlange ervaring met het inrichten, aanleggen en migreren van IT infrastructuren. Door slimme connectiviteitsoplossingen en een professionele service organisatie garanderen we een betrouwbare verbinding en een infrastructuur die klaar is voor de toekomst.

Wireless netwerken

Door de toename van mobiele apparatuur en flexibel werken, is er steeds meer behoefte aan draadloze connectiviteit in bijvoorbeeld gebouwen waar veel mensen werken en/of bij elkaar komen of waar het bereik van de publieke mobiele netwerken onvoldoende is. Naast de bekende Wi-Fi oplossingen zijn we ook gespecialiseerd in DAS netwerken (Distributed Antenna System), die geschikt zijn voor onder andere private LTE (4G/5G), C2000, portofonie en semafonie. Hiermee garanderen we met één infrastructuur onder andere een optimale en toekomstvaste indoor dekking van de drie grote mobiele providers in Nederland. Dit doen we naar tevredenheid voor toonaangevende ziekenhuizen, zorginstellingen, gemeenten, universiteiten en kantoorverzamelgebouwen.

Afhankelijk van de behoeften denken wij graag mee in de ontwerpfase om ervoor te zorgen dat de draadloze oplossing klaar is voor de toekomst. Deze netwerken vormen naast een goede basis voor flexibel werken (apparaat, plaats en tijd onafhankelijk) ook een uitstekende basis voor het koppelen van Internet of Things apparaten, domotica, toegangscontrole en security systemen, al dan niet geïntegreerd in of gecombineerd met een gebouwbeheersysteem. Eenmaal geïnstalleerd moet het draadloze netwerk ook blijven werken. Door slim onderhoud en onze 24/7 servicedesk garanderen we een goed werkend en betrouwbaar netwerk. Het beheer en onderhoud op de door ons geleverde diensten kunnen wij op diverse service levels aanbieden. Lees hier meer over onze ICT Service en Support.

Netwerkbekabeling

Voor een steeds snellere data overdracht is de aanleg van een goede glasvezel- of koperverbinding essentieel. Wij verzorgen de aanleg en het beheer van de volledige bekabelingsinfrastructuur en kunnen deze ook gecertificeerd opleveren. Ook prefabricage van netwerkbekabeling behoort tot de mogelijkheden. Door de bekabeling prefab aan te bieden wordt aanzienlijk veel tijd bespaard op on-site installatiewerkzaamheden. Niet alleen werkt het vervangen of aanleggen van nieuwe bekabeling efficiënter, de werkprocessen op locatie kunnen met beperkte of zelfs zonder enige overlast doorgaan. Connectiviteit start vaak buiten het gebouw, wij zijn ook gespecialiseerd in het aanleggen en beheren van outdoor glasvezelnetwerken, lees hier meer.

Inrichting MER/SER

Een MER en/of SER ruimte vormt het centrum van een netwerkinfrastructuur en dient dan ook slim en beveiligd ingericht te worden. We hebben alle expertise in huis om zowel voor bedrijfspanden als datacenters dit van A-Z in orde te brengen. Onze serviceorganisatie zorgt daarbij voor het onderhoud en beheer van de computerruimte zodat deze ook optimaal blijft werken en aansluit op de wensen en behoeften.

Werkplekinrichting

Als de basis met draadloze en bedrade netwerken is gelegd, volgt de inrichting van de werkplek. Ieder kantoor is maatwerk en vraagt om andere hardware en software. We zorgen voor de volledige uitrol van monitoren, laptops, telefoons (vast en mobiel) en andere IT apparatuur. In de loop van de tijd ontstaat soms de behoefte om fysieke werkplekken te veranderen of extra werkruimtes toe te voegen, te verplaatsen of juist weg te halen. Ook dan kan er op ons gerekend worden op onze ICT Service en Support. Het moderne werken vraagt ook om flexibele oplossingen waardoor we zelfs werkplek-as-a-service kunnen aanbieden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een moderne werkplek? Lees hier meer over onze modern workspace oplossingen. 

Bekijk hier hoe wij het nieuwe distributiecentrum van Welkoop voorzien van onder andere het computernetwerk, de telefoniesoftware en connectiviteit:

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website