Over SPIE

SPIE brengt de wereld waarin we wonen, werken en leven in beweging. Onze A-tot-Z-oplossingen helpen gebouwen optimaal presteren, maken steden slimmer, faciliteren de energietransitie en verduurzamen industriële activiteiten.

lines-animated
over SPIE

Geen denken zonder doen.  

SPIE zet jouw plannen en ambities in beweging. De vraag is nooit óf dat lukt. De vraag is vooral: welke van de mogelijke wegen gaan we samen nemen? Daarover denken we graag mee, vanaf het begin.  

En dan gaan we aan de slag. Want om je project in beweging te zetten, moeten woorden daden worden. We voeren alles uit zoals afgesproken, van A tot Z. De Z van zorgeloos, veilig en helemaal volgens de normen. We zijn doeners dus, maar we blijven alert. Ons vakmanschap kent geen automatische piloot.  

Geen doen zonder denken.  

Door in het werkveld mee te blijven denken, zien wij vaak kansen die onzichtbaar blijven vanuit een kantoor. Daarom zijn onze doeners ook de denkers die ter plaatse de knopen doorhakken. De baas? Je praat ermee.  

Ja, we zijn gedreven: wat gisteren niet kon, kan vandaag misschien wel. Onze leergierigheid houdt ons denken scherp. En onze blik breed. Want zelfs jouw klanten zijn een beetje ónze klanten. Ook zij worden met elk project voor een deel onze verantwoordelijkheid, zoals onze eigen mensen en zelfs de planeet. We moeten daar zo integer en respectvol mogelijk mee omgaan. Want we beseffen elke dag opnieuw: SPIE brengt véél in beweging. 

SPIE in cijfers

Alle 50.000 medewerkers zetten zich bij onze klanten in om ze te begeleiden bij de energietransitie en digitale transformatie. SPIE genereert een omzet van €8,7 miljard en een EBITA van €584.2 miljoen in 2023.

8,7

Omzet
(x miljard)
 

50.000

Medewerkers

 

#1

Werknemers zijn
grootste aandeelhouder
 

Onze organisatie

Om adequaat en proactief te kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de markt is onze organisatie opgesplitst in vier complementaire marktsegmenten. We volgen niet alleen de trends op de voet, we weten ook wat er speelt in de regio en bij onze klanten. Met vestigingen in heel Nederland zijn wij namelijk altijd dichtbij.

Smart city

smart city


…maakt steden slimmer

e-fficient buildings

e-fficient buildings


…e-fficiëntie is de enige optie

Energies

Energies


…voorvechter van groene energie

Industry services

Industry services


…naar een 4.0 industrie

De rijke geschiedenis van SPIE

De naam zegt het al: Société Parisienne pour l’Industrie Electrique (SPIE). De roots van SPIE liggen, net als het huidige hoofdkantoor van de Groep, in Parijs. Het bedrijf werd opgericht in 1900 en was met name gespecialiseerd in elektrische installaties van metrostations. In 2004 werd het eerste Nederlandse bedrijf geacquireerd waardoor het dochterbedrijf SPIE Nederland werd geboren.

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.