Moderne Werkplek

De transformatie naar een modern workspace

lines-animated
Modern workspace

De moderne werkplek is intuïtief te gebruiken, altijd beschikbaar en op elk apparaat toegankelijk. Een ideale werkplek is al lang niet meer een desktop op een vaste plek op kantoor. Medewerkers werken namelijk op een laptop, telefoon of tablet. Vanuit huis of op kantoor. Dit vraagt om oplossingen die een flexibele, digitale, veilige en gebruiksvriendelijke werkomgeving mogelijk maken. De specialisten van SPIE realiseren van A-Z een moderne werkplek. Zo pakken wij dit aan:

De gebruiker centraal en gepersonaliseerd

Een moderne werkplek kan gefaseerd geïmplementeerd worden of er kunnen slechts kleine aanpassingen plaatsvinden. Hiervoor denken we graag mee vanaf het begin. Wat zijn de wensen? Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen? Welke randvoorwaarden zijn er? Binnen deze kaders gaan we aan de slag. Een moderne werkplek is een digitale werkplek waar de eindgebruiker centraal staat, technisch algemeen met Microsoft 365 als basis. Aan die basis worden door SPIE de juiste elementen toegevoegd om een complete werkomgeving aan te kunnen bieden. Iedere gebruiker heeft daarin weer andere rechten en benodigdheden. Afhankelijk van de functie van een medewerker, het gebruikte apparaat en de locatie kunnen wij op maat en per user de ideale digitale werkomgeving creëren.

Toegang tot alle applicaties

Samenwerking is key in een modern workspace. We richten Office 365, business applicaties en interne omgevingen zo in dat deze te allen tijde op ieder gewenste locatie toegankelijk zijn. We maken het mogelijk om beter samen te werken met collega’s en externen door slimme toepassingen. Deze toepassingen maken het bijvoorbeeld mogelijk om bestanden veilig te delen en met elkaar te communiceren via video en chat. De technische mogelijkheden zijn eindeloos, de vraag is vooral welke samenwerkingsvorm(en) er bij de organisatie en medewerkers past. We zoeken samen met onze klanten naar de beste oplossing, voor vandaag maar ook voor de toekomst.

Hybrid cloud

Om digitaal te kunnen werken moet de IT-infrastructuur ook moderniseren waarbij de overgang wordt gemaakt naar een cloud omgeving. Een hybride cloud biedt die flexibiliteit waarbij er een mix wordt gemaakt van public clouds, on-premises applicaties en mogelijk private clouds. Ook storagediensten vanuit het eigen datacenter van SPIE zijn mogelijk, passend bij wet- en regelgeving van verschillende markten. Welke oplossing het beste past en hoe deze moet worden ingericht en geïmplementeerd bepalen we samen.

Security

Een digitale werkplek neemt ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Waardevolle informatie en bedrijfsapplicaties zijn via diverse apparaten en op allerlei locaties toegankelijk en kunnen hiermee gemakkelijker verloren gaan of in verkeerde handen vallen. Beveiligingsmaatregelen en back-ups zijn hierin essentieel. Dit gaat ook nog gepaard met wet- en regelgeving waaraan voldaan moet worden ten aanzien van privacy en beveiliging (GDPR). We implementeren dan ook gepaste security maatregelen, denk hierbij aan een single sign on methode, twee-factor authenticatie, Advanced Threat Protection, (ATP) of Mobile device management (MDM).

Adoptie van techniek

De moderne digitale werkomgeving is niet meer weg te denken en noodgedwongen onderdeel geworden van het nieuwe werken. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee zowel voor het beheer van de ICT-infrastructuren maar ook voor het managen, samenwerken en de prestaties van medewerkers. SPIE helpt medewerkers om moderne technologie op een natuurlijke manier te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden. Om de technologie voor hen te laten werken, en niet andersom. Dat noemen wij adoptie van techniek. Het resultaat? Ze krijgen meer voor elkaar, maken betere beslissingen en dragen daardoor direct bij aan de doelstellingen van de organisatie.

ICT beheer

Met de steeds complexere technologieën en ICT-infrastructuren, het groeiende aantal toepassingen en de toenemende cyberdreigingen zijn ondernemingen ook op zoek naar meer expertise om hun IT op een stabiele en veilige wijze te leiden en te beheren. Voor een optimale functionaliteit, performance, veiligheid en continuïteit van de ICT omgeving nemen wij het volledige beheer voor onze rekening. Hierbij kunnen we zelfs directe ondersteuning bieden aan (eind) gebruikers zodat zij hun werkzaamheden snel kunnen hervatten. Ook als er een eigen systeembeheerder is kunnen wij support leveren daar waar nodig is. Met al ruim 10.000 digitale werkplekken in ons beheer weten we perfect wat er nodig is om een betrouwbare en werkende ICT omgeving te garanderen.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.