Laadinfrastructuur

Laadstations voor openbare ruimtes en de zakelijke markt

lines-animated
Laad oplossingen

Het aantal elektrische vervoersmiddelen neemt aanzienlijk toe en daarmee groeit ook de vraag naar laadpaalvoorzieningen. Er komen meer elektrische auto’s, bussen, vrachtwagens, boten en fietsen die allemaal een passende laadoplossing moeten hebben. SPIE verzorgt de volledige laadinfrastructuur bij kantoren, tankstations en andere openbare ruimtes. Klik hieronder op een van onze oplossingen en ontdek meer over onze dienstverlening.

DC laders voor snelladen

AC laders bij (kantoor)gebouwen

DC laadstations

Voor het afleggen van lange afstanden zijn snelladers de beste oplossing. Het elektrisch voertuig is binnen relatief korte tijd opgeladen zodat de reiziger snel zijn of haar reis kan voortzetten. SPIE realiseert de volledige DC laadinfrastructuur langs snelwegen, benzinestations, rustplaatsen of plekken nabij de snelweg. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van laadpalen en infrastructuur zijn wij in staat een laadinfrastructuur vanaf de basis te ontwerpen. Uiteraard kunnen wij ook alleen het elektrotechnisch of civiel ontwerp verder uitwerken. Op basis van het ontwerp gaan we aan de slag om de volledige laadinfrastructuur te realiseren. Doordat we van A-Z alle kennis en expertise in eigen huis hebben, garanderen we een hoog kwaliteitsniveau. Bovendien werken we op deze manier flexibel en lossen we eventuele problemen snel en adequaat op. Zo hebben we het volledige project altijd onder controle. Uiteraard moeten de laadstations ook na de oplevering blijven werken. Daarom is het ook mogelijk om het beheer en onderhoud aan ons uit te besteden.


 

AC laadstations

Om het elektrisch rijden voor medewerkers en bezoekers te faciliteren zijn laadpalen op de parkeerplaats essentieel en in de toekomst wettelijk verplicht. Het plaatsen van laadpalen brengt echter de nodige uitdagingen met zich mee. Wat is het effect op de netwerkbelasting van het gebouw? Welke laadoplossing sluit het beste aan en hoe kan het gebouw verder verduurzaamd worden? Dankzij onze jarenlange ervaring met gebouw gebonden installaties en energiemanagement weten we ook wat er nodig is om een optimale laadinfrastructuur te realiseren vanaf het advies en ontwerp tot aan de installatie en het beheer.

Iedere locatie vraagt een andere laadoplossing, daarom kijken onze specialisten vanuit het energiemanagementsysteem eerst wat de laadmogelijkheden zijn, om vervolgens te kijken welke oplossing het best tot zijn recht komt. Hierbij worden opties als zonnepanelen en externe opslag in combinatie met laadpalen naast elkaar gelegd. Samen met onze opdrachtgevers kiezen we de beste oplossing. SPIE draagt zorg voor de installatie en bedrijfsklaar opleveren van het totaal pakket inclusief de after sales.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.