Openbare verlichting

lines-animated
Openbare verlichting

Verlichting heeft impact op de veiligheid en het comfort op straat, bij bedrijventerreinen of openbare ruimtes. Zo zorgen goed verlichte straten ervoor dat mensen met een gerust gevoel op straat rondlopen en dat er op een bedrijventerrein kan worden doorgewerkt, ook wanneer het donker is. Als specialist in (openbare) verlichting en sensortechnologie realiseert SPIE volledige verlichtingsinfrastructuren zodat licht brandt waar en wanneer dit nodig is en met de juiste hoeveelheid. Dit doen we door het ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren van bovengrondse- en ondergrondse verlichting. Voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten regelen we alles van A-Z. Of het nu gaat om het verhelpen van storingen, het veiligstellen en herstellen van lichtmasten of het uitwerken van een volledig lichtplan, onze expertise is breed inzetbaar.

Meer veiligheid door verlichting

Verlichting zorgt voor een betere verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Dit kan al aanzienlijk verbeteren door het veranderen van bijvoorbeeld de oude ‘oranje’ verlichting naar ‘witte’ verlichting, maar ook door het plaatsen van lampen op strategische plaatsen. Denk hierbij aan inbraakgevoelige omgevingen, hangplekken of het uitgaansgebied. Door het strategisch plaatsen van verlichting worden mensen aangetrokken of juist verdreven van een bepaalde plek, een slimme manier dus om bezoekers in een stad te sturen. Er kan gekozen worden voor een simpel armatuur, maar verlichting kan ook op afstand bestuurd worden, bijvoorbeeld in het geval van calamiteitenverlichting.

Verlichting verduurzamen

Ieder jaar komt gemiddeld 5% van de armaturen binnen de openbare verlichting aan het einde van hun technische levensduur. Daarnaast is er nog veel winst te behalen wanneer het gaat om het verduurzamen van verlichting. Onze specialisten inventariseren het aantal lichtpunten, analyseren de status en komen met een gefaseerd plan om verlichting slimmer in te zetten. Met het oog op de verplichte energiebesparingen wordt door ons gekeken naar de inzet van ledverlichting, maar ook het toepassen van statisch of dynamisch dimmen levert een aanzienlijke besparing op. Zo branden de lampen alleen op maximale intensiteit wanneer dat moet en zijn ze gedimd op momenten dat het minder nodig is. SPIE neemt ook deel aan een Europese pilot waarbij we voor diverse gemeentes verlichting optimaliseren door het toepassen van sensortechnologie. Lees hier meer over dit project.

In alle markten thuis

Lichtmasten (snel)weg
Lichtmasten (snel)weg
Terreinverlichting
Terreinverlichting
Verlichting fietspaden
Verlichting fietspaden
Verlichting straten en pleinen
Verlichting straten en pleinen

 

Welgekozen verlichting voor grotere terreinen kan besparing in energieverbruik, kosten en onderhoud opleveren. Naast straat- en wegverlichting zorgen we ook voor veiligheid en verbeterd zicht met de volgende verlichtingsoplossingen:

  • Terreinverlichting
  • Sportveldverlichting
  • Industriële verlichting
  • Parkeerplaatsverlichting

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.