SPIE maakt gemeente Schagen energieneutraler

Ruim 11.000 armaturen worden voorzien van energiezuinige led verlichting

Gemeente Schagen
lines-animated

SPIE gaat ruim 11.000 armaturen van de openbare verlichting in de gemeente Schagen vervangen door moderne led-armaturen. Hiermee dalen de CO2-uitstoot, het energieverbruik en de energiekosten en is Schagen een stapje dichterbij een duurzame en energieneutrale gemeente.

In een smart city staat het geluk van haar burgers centraal. Goede openbare verlichting geeft sfeer, een gevoel van sociale veiligheid en vergroot de verkeersveiligheid. Met die gedachte ging de Noord-Hollandse gemeente op zoek naar een aannemer die de openbare verlichting op orde moet brengen. SPIE wordt de partij die de ruim 11.000 armaturen en 640 lichtmasten gaat vervangen. Daarnaast worden lichtberekeningen gemaakt, lichtmetingen gedaan en 11 schakelkasten vervangen.

De kwaliteit van het huidige areaal, voornamelijk binnen de bebouwde kom, laat grote verschillen zien. Een groot aantal armaturen heeft de gebruikelijke levensduur overschreden, met veel storingen en uitval en dus irritatie bij de inwoners, tot gevolg. Het komende jaar wordt de verouderde, niet-energiezuinige verlichting vervangen, waarmee kosten voor storingsherstel, CO2-uitstoot, energieverbruik en energiekosten gaan dalen.

Bert Rijsdijk, business unit manager van SPIE, kijkt uit naar de samenwerking: “Het komt niet vaak voor dat we zo’n groot aantal armaturen in één keer vervangen. SPIE draagt er graag aan bij om deze gemeente te verduurzamen.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website