SMART-SPACE mikt op 60% energiereductie in Europese straten

Lantaarnpalen
lines-animated

Minder CO2 en een forse verlaging van het energieverbruik door slimme en duurzame verlichting.

SMART-SPACE, een project van 11 Europese partners, omvat de implementatie van slimme lantaarnpalen, om zo de overgang naar energie-efficiente en duurzame gemeenten te maken. Door slimme sensoren aan de lantaarnpalen te bevestigen, kan de straatverlichting worden aangepast aan de werkelijke lokale behoeften, waarbij een een reductie tot 60% in het lichtenergieverbruik wordt behaald.

Sensorplatform

Het project brengt eindgebruikers (gemeenten en burgers) van Nederland, België, Ierland, Duitsland en Frankrijk, onderzoeksinstituten, MKB’s en bedrijven bij elkaar om gezamenlijk IoT-gebaseerde slimme sensortechnologieën in Europa te implementeren. De projectpartners ontwikkelen een sensorplatform dat via sensoren op de lantaarnpalen de lichtsterkte kan aansturen en dimmen. Het slimme sensor platform wordt in zes Europese gemeenten getest.

Beleidsaanbevelingen voor navolging

Een verbetering van het energiebeheer in de openbare ruimte en de bekendheid vergroten van slimme sensortechnologie is niet het enige doel van SMART-SPACE. Tegelijkertijd zal de projectgroep aanbestedingsnormen, implementatie richtlijnen en beleidsaanbevelingen aan de EU ontwikkelen, om de transitie naar een duurzamer Europa beter te faciliteren.

Projectspecificaties

Dit is een project dat voor 60% gesubsidieerd wordt door de Europese Unie, binnen het EU-fonds ‘Interreg North-West Europe’. Totaal projectbudget: 5.733.016,65 EUR. Hiervan wordt 3.439.809,98 EUR door het EU-fonds Interreg North-West Europe gefinancierd.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.