Verkeersregelinstallaties

lines-animated
Verkeersregelinstallatie

Er is steeds meer verkeer in Nederland, waardoor verkeersregeling complexer wordt. Tegelijkertijd moet de veiligheid en doorstroming gegarandeerd blijven. Met de kennis en expertise op het gebied van verkeersmanagement en diverse verkeersregelinstallaties (VRI’s) zijn wij in staat mee te denken met onze opdrachtgevers en nemen we proactief de verantwoordelijkheid voor een maximale beschikbaarheid van het areaal. Door slim onderhoud, beheer en het snel en adequaat oplossen van verstoringen aan VRI’s houdt SPIE het verkeer in Nederland zoveel mogelijk in beweging.

Partner voor beheer en onderhoud van VRI’s

Als merkonafhankelijke dienstverlener hebben we veel ervaring met diverse VRI’s van verschillende systeemleveranciers. Hierdoor zijn wij vrijwel altijd in staat om (eerstelijns) storingen zelfstandig op te lossen, zonder tussenkomst van een derde partij. Door snel te acteren op meldingen en storingen grondig te analyseren, zorgen we ervoor dat het verkeer weer snel op gang komt en is de kans herhaalstoringen geminimaliseerd. De kwaliteit van onze dienstverlening staat voorop. We zetten gecertificeerde VRI-specialisten in voor het beheer en onderhoud en rapporteren periodiek over onze prestaties zodat we continu de processen kunnen monitoren en optimaliseren.

Brede expertise en dienstverlening van A-Z

Vanuit de gestelde eisen, kaders en normen verzorgen we van A-Z de realisatie van verkeersregelinstallaties. We leggen alle communicatie- en voedingskabels, brengen detectielussen aan in het asfalt, hangen eventuele camera’s op voor videodetectie, plaatsen het mastmateriaal, Wifi-antennes, armaturen en bekabeling om vervolgens de verkeerslichten en de regelkast aan te sluiten. Door de regelkast te koppelen aan het netwerk kan deze in verbinding worden gebracht met een verkeerscentrale en/of dynamische route- informatiepanelen.

Ook voor VRI-gerelateerde installaties voeren wij het beheer en onderhoud uit, bijvoorbeeld voor intelligente waarschuwingspanelen (IWAP), Parkeer Route Informatie Systemen (PRIS), glasvezelnetwerken, slagbomen, pollers en openbare verlichting.

Parkeersystemen

Minimale verkeershinder bij werkzaamheden

Het aanleggen, vervangen of onderhouden van verkeersregelinstallaties gebeurt idealiter op momenten waarop de omgeving en het verkeer zo min mogelijk hinder ervaart. Onze flexibele teams werken daarom ook buiten de spits of in de avonduren. Daarnaast bereiden we onderdelen voor, zoals het vooraf monteren van verkeerslichten op een portaal. Dat beperkt de werkzaamheden op locatie. De verkeershinder die ons werk dan nog oplevert, reduceren we tot het minimum door de inzet van verkeersborden en verkeersregelaars.

Intelligente Verkeersregelinstallaties (iVRI’s)

VRI’s worden steeds interactiever om de dynamiek in het verkeer slim te managen. Dankzij netwerkverbindingen kunnen VRI’s bovendien op afstand worden geprogrammeerd en gewijzigd. Naast het verzamelen van actuele verkeersinformatie en het realtime informeren van weggebruikers maakt de komst van de iVRI het ook mogelijk om voorspellend onderhoud (predictive maintenance) toe te passen. Kennis over actuele ontwikkelingen zoals de iVRI is cruciaal om met de nieuwte technieken te kunnen blijven werken, daarom investeren we in het trainen en opleiden van onze medewerkers. Met onze kennis en de laatste slimme technologieën maken we de infrastructuur van Nederland veiliger en klaar voor de toekomst.

Verkeersregelinstallatie
Verkeersregelinstallaties
VRI

Momenteel verzorgen we over heel Nederland het beheer en onderhoud van VRI’s. Daarnaast voeren we jaarlijks tientallen vervangingsprojecten en nieuwbouwprojecten uit. Van de kleinere klussen tot grote complexe projecten, wij gaan geen uitdaging uit de weg.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.