SPIE werkt mee aan platformreconstructie Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport
lines-animated

Het dagelijkse vliegverkeer bij Rotterdam The Hague Airport neemt toe en daarom is het noodzakelijk om extra vliegtuigopstelplaatsen (VOP) te creëren. Gelijktijdig moet er dan ook een rijbaanrenovatie plaatsvinden.

In onderaanneming van Ooms Construction is SPIE verantwoordelijk voor alle elektrotechnische werkzaamheden. Concreet betekent dit het ontwerpen en bedrijfsvaardig opleveren van de volgende installaties:

  • Platformlichtinstallatie (dynamisch)
  • Onweerwaarschuwingssysteem
  • Vliegveldlichtinstallatie
  • Oplaadpunten voor elektrische voertuigen

De huidige acht opstelplaatsen worden vervangen en uitgebreid met vier nieuwe. Ze worden allemaal dynamisch, wat inhoud dat deze automatisch aan schakelen als er een vliegtuig opgesteld staat. Alle werkzaamheden ten behoeve van de platformrenovatie vinden op en rond de bestaande operationele platformen plaats. De opdrachtgever heeft als harde eis gesteld dat er te allen tijde zeven VOP’s ter beschikking zijn voor de luchthaven. Om aan deze eis te kunnen voldoen wordt het project in vijf verschillende fases uitgevoerd en zullen de meeste werkzaamheden ‘s nachts plaatsvinden.

Nieuw baanstation

Aansluitend op deze opdracht heeft SPIE rechtstreeks van de luchthaven de opdracht gekregen voor het ontwerpen en plaatsen van een nieuw baanstation. Het huidige baanstation zal komen te vervallen. Het nieuwe baanstation zal alle elektrische voorzieningen van de luchthaven overnemen, zoals platformen, rijbanen en de gebouwgebonden installaties.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.