Dynamisch verkeersmanagement

Verkeerssystemen voor snelwegen

lines-animated
Verkeersmanagement

Door een toename in het aantal verplaatsingen, wordt het wegennet van Nederland steeds intensiever gebruikt. De grote uitdaging is om de mobiliteit te behouden. SPIE biedt oplossingen die het mogelijk maken om verkeersopstoppingen te voorkomen, verkeersincidenten snel op te lossen en de wegbeschikbaarheid optimaal te houden. Kortom, wij zorgen ervoor dat het verkeer in Nederland in beweging blijft, vandaag en morgen.

Verkeerssystemen

Diverse dynamische verkeersmanagementsystemen maken het mogelijk om controle te hebben op het weggebruik. Wij ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren de volgende verkeerssystemen:

  • Verkeerssignalering (matrixborden) voor het informeren en begeleiden van weggebruikers
  • Dynamisch Route-Informatiepanelen (DRIP) met actuele routeinformatie voor weggebruikers
  • CCTV systemen zoals Incident Management (IM) camera’s en spitsstrookcamera’s voor realtime inzicht in de verkeerssituatie
  • Toeritdoseerinstallaties (TDI) om de instroom naar de snelweg te doseren
  • Portalen voor bewegwijzering of matrixborden
Matrixborden
DRIP systeem

Verkeerscentrale

In de verkeerscentrale komt de informatie samen die nodig is om het verkeer te managen. De verkeerssystemen moeten data kunnen communiceren naar de centrale zodat vervolgens verkeersinformatie of instructies kunnen worden teruggegeven via deze systemen aan de weggebruiker. Een goed werkend glasvezelnetwerk en slimme sensoren zijn daarom essentieel. Onze specialisten leggen het glasvezelnetwerk aan, stellen het in bedrijf en brengen hiermee alle objecten met elkaar in verbinding en zorgen voor goed werkende connectie met de verkeerscentrale. Eenmaal geïnstalleerd kan er altijd een storing plaatsvinden. In dat geval zijn wij altijd dichtbij en kunnen we dankzij een korte aanrijtijd de stroring snel verhelpen.

Verkeerscentrale en monitoring

Projectmanagement van A-Z

Iedere situatie vraagt om een andere oplossing. Vanuit de gestelde eisen, kaders en normen komen we met een passend ontwerp. Daarna gaan we aan de slag, of het nu gaat om het installeren van nieuwe systemen of het vervangen en demonteren van bestaande, we zorgen dat de installaties werken en blijven functioneren, liefst op een duurzame manier. Ook het omgevings- en projectmanagement kan door ons verzorgd worden. Onze expertise gaat verder dan enkel dynamische verkeersmanagementsystemen, zo bieden we ook oplossingen van openbare verlichting en geleiderails. Met dit totaalaanbod staan we integraal klaar voor onze klanten.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.