Mechanical

Specialist in mechanische onderhoudswerkzaamheden

lines-animated
Mechanical

Het verlagen van kosten, een veilige werkomgeving die voldoet aan wet- en regelgeving, een continue beschikbaarheid en maximale productieprestaties; het zijn allemaal uitdagingen waar de procesindustrie vandaag de dag mee te maken heeft. Mechanisch onderhoud vormt de basis voor de betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit van installaties. Als piping specialist zijn wij in staat een volledig leidingwerk te ontwerpen en (prefab) te realiseren waarbij we voor het in bedrijfstellen, onderhoud en inspecties onze mechanical experts inschakelen. Zo is er één aanspreekpunt voor het gehele project. Onze mechanical contractors zijn inzetbaar voor de volledige project coördinatie, maar we kunnen ook enkel het mechanisch onderhoud uitvoeren.

Mechanisch onderhoud en services

Proces installaties of (petro) chemiosche fabrieken en assets moeten regelmatig onderhouden en gecontroleerd worden om te kunnen voldoen aan alle wet- en regelgeving. Dit kan in het kader van een meerjarig onderhoudsplan, inspecties, (nood)reparaties of een volledige turnaround of verhuizing. Onze mechanische monteurs zorgen dat alle mechanische onderdelen zoals filters, kleppen, warmtewisselaars en pompen klaar zijn om geïnspecteerd te worden en installeren de geïnspecteerde, gemodificeerde of nieuwe componenten opnieuw conform de geldende normen.

Daarnaast zijn wij in staat conform wet- en regelgeving, kleine constructie werkzaamheden te prefabriceren en te monteren. Op site kunnen wij secondary steel, steunen of pijpschoenen snel en flexibel aanpassen. Ook industriële HVAC, segmentbochten en (RVS) luchtkanalen kunnen wij ontwerpen, doorrekenen en installeren.

Onze mechanische expertise is flexibel inzetbaar. We leveren enerzijds direct uitvoerende vakmensen, maar onze werkvoorbereiders en planners kunnen ook werkzaamheden on site coördineren. Zelfs volledige projecten kunnen van A-Z aan ons worden uitbesteed. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Flensmanagement

Naast lasverbindingen maakt de industrie voornamelijk gebruik van flensverbindingen. In de installatie die wij bouwen en onderhouden zijn dit belangrijke verbindingen die niet mogen lekken. Steeds vaker wordt de nadruk van kwaliteit en naspeurbaarheid verlegd naar deze flenzen. Voor onze werkzaamheden hanteren wij gedegen flensmanagement. Op verzoek en in samenspraak wordt het aanhaalmoment bepaald, de montage per flens geregistreerd en wordt de verbindingen stuk voor stuk afgenomen en gelogd. Op deze manier krijgt de klant helder inzicht in de flensverbindingen in de fabriek of installatie.

Werkplaats om de hoek

We zijn dicht bij onze klanten waardoor we snel kunnen schakelen. Er is namelijk altijd een werkplaats om de hoek. Onze servicemonteurs zijn dus snel inzetbaar om (spoed)reparaties en onderhoud uit te voeren. De kennis en expertise op onze werkplaats wordt ook veelvuldig ingezet voor het realiseren van HVAC-kanalen voor industriële of utilitaire toepassingen.

Mechanisch onderhoud werkplaats

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.