SPIE breidt warmtecentrale in Lent uit

De tweede ketel wordt de centrale ingehesen
lines-animated

Vanmorgen is de hulpwarmtecentrale Pieter Wiersma (HWC) in Lent voorzien van twee nieuwe ketels. Komende week wordt de eerste ketel gemonteerd en aangesloten door SPIE, zodat deze vanaf  week 50 kan worden ingezet. Als begin 2024 ook de tweede ketel inbedrijf kan worden gesteld voldoet de eigenaar van de hulpwarmtecentrale ruim aan haar verplichting om voldoende energie te kunnen leveren. 

One SPIE

Niet alleen het transport was indrukwekkend. Ook de voorbereiding was een knap staaltje werk. De veelzijdigheid van SPIE kwam goed tot haar recht; vanaf detail engineering tot en met de aansluiting was SPIE verantwoordelijk. Henk Lier, Business Unit Manager van SPIE: “Collega’s uit het hele land zijn betrokken bij deze klus. Vanuit Hoogezand/Leeuwarden is de afdeling Mechanical begonnen met de detail engineering en het ontwikkelen van het 3D model. Engineers uit Schiedam en Terneuzen hebben daarvoor hun aanvullende expertise ingebracht. Vervolgens is een deel van de installatie geprefabriceerd in Sprundel. Deze wordt straks door collega’s uit Hoogezand/Leeuwarden gemonteerd en vanuit Elst en Utrecht verzorgt men de elektrotechnische werkzaamheden. Vanuit onze bouw-tak is de gevel eruit gehaald en zij plaatsen die uiteraard ook weer terug. One SPIE ten top!” 

Hoewel de interne samenwerking het hele land doorging, heeft dat geen invloed gehad op de doorlooptijd. “We zijn erin geslaagd om dit gehele traject in slecht 20 weken veilig te realiseren”, zegt een trotse Henk Lier. 

Warmtenet Nijmegen

De hulpwarmtecentrale Pieter Wiersma (HWC) levert warmte wanneer de basisbron niet kan leveren vanwege bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden of een storing. De centrale is onderdeel van het warmtenet Nijmegen waar restwarmte van de afvalenergiecentrale ARN wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen. Op dit moment heeft de hulpwarmtecentrale een capaciteit van zo’n 42MWth (thermische warmte), na installatie van de twee nieuwe ketels wordt dat maximaal 74,5 MWth.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.