Vopak investeert in state-of-the-art capaciteit, SPIE sluit het aan

Vopak Amsterdam
lines-animated

Engineering en Mechanical verzorgen samen connecting piping

SPIE helpt tankopslagbedrijf Vopak bij het aansluiten van vijftien nieuwe roestvaste opslagtanks in de Botlek-terminal in de haven van Rotterdam. De uitbreiding betekent 63.000 kubieke meter capaciteit extra opslagruimte voor deze locatie.

SPIE heeft de opdracht gekregen voor het connecting piping, dus het leidingennetwerk dat de opslagtanks verbindt met diverse laad- en losfaciliteiten. Zowel de detailengineering als de mechanical- en installatiewerkzaamheden van equipment, zoals de pompen en appendages in het leidingwerk, komen onder de verantwoordelijkheid van SPIE te vallen. Het werk omvat tevens het leveren en monteren van een verladingsstation en een weegbrug.

De engineers van SPIE gaan direct van start met de detailengineering. Na de ontwerpfase neemt de business unit Mechanical het project- en sitemanagement voor haar rekening. Het wordt een uitbreiding op de bestaande terminal.

“Door de langlopende samenwerking met Vopak weten we bij SPIE heel goed wat er van ons verwacht wordt. Hierbij staat een veilige realisatie van het werk natuurlijk voorop”, zegt Ted van Zweeden, business unit manager van SPIE. “Wij dragen graag ons steentje bij aan deze uitbreiding.” Bij Vopak kijken ze uit naar de uitbreiding van de state-of-the-art tank met bijbehorende infrastructuur: “Deze nieuwe infrastructuur zal volledig geïsoleerd zijn om zo goede beheersing van de producttemperatuur mogelijk te maken en is ontworpen om emissies naar het milieu te voorkomen.”

De nieuwe opslagcapaciteit verbindt overzeese handelsstromen via binnenvaartschepen, bloktreinen en vrachtwagens naar het Europese achterland. Naar verwachting kunnen de nieuwe terminals medio 2020 in gebruik worden genomen.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.