SPIE rondt succesvol Fase 2 af van het Project Optimus bij Vopak Botlek

lines-animated
Vopak Botlek

De bouw van de complete mechanische installatie voor Vopak in de Botlek voor de op- en overslag van styreen is in week 44 fase 2 opgeleverd, dit zodat Vopak kan commisionen. Fase 3 volgt in 2021 hierna maar het grootste werk zit er nu op. Dit betekent dat binnenkort alles in bedrijf kan worden genomen. In een bijzondere tijd waarin overal uitdagingen zijn qua leveringen, COVID-19 en tijdsdruk, is een énorme prestatie geleverd. Tijdens maanden van buitenwerk met ‘horizontale regen’, is deze grote fase van het project met succes en dankzij teamwork succesvol afgerond.

Het geheel bevat een pompplaats met circulatie en verladingspompen ,een manifold met headers en cross headers en een tankput voor 15 tanks : 6 kleinere en 9 grote tanks. Deze grote tanks hebben een diameter van 16 meter, een hoogte van 23 meter en een inhoud van 5.000m3.

Ook is er een deel van de koel- en brandbestrijdings installatie inclusief leidingwerk gerealiseerd, welke in combinatie op dit moment de meest geavanceerde foamblusinstallatie van Europa betreft.

SPIE heeft een compleet nieuw railservice centrum gebouwd waar twee treinen of vrachtwagens kunnen laden. Alle verbindingsbruggen met daarop de leidingen, pompplaats, tankput en railservice centrum zijn door SPIE aangelegd. Ook een drietal bestaande jettys en nog een ander bestaand railservice gebouw zijn door ons geupgrade inclusief de hierbij behorende ca 2,5 km aan leidingen.

Er is hard gewerkt om de acceptence certificaten binnen te krijgen en deze enorme uitbreiding voor Vopak te realiseren.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.