Elektrotechniek en instrumentatie

lines-animated
Elektrotechniek en instrumentatie

Binnen industriële omgevingen dienen de technische installaties optimaal te presteren. Of het nu gaat om beveiligingssystemen, meet- en regelinstallaties, klimaattechniek of verlichting, wij kunnen adviseren over gebruiksvriendelijke en duurzame toepassingen voor alle instrumentele- en elektrotechnische installaties. De functionele veiligheid, betrouwbaarheid en de optimalisatie van technische installaties vormen onze core business. Wij werken volgens internationale erkende procedures aan continue kwaliteitsverbetering van ieder productieproces. De elektrotechnische installatie is het hart van elke fabriek, maar ook van elke kantooromgeving. Wij vergroten graag de betrouwbaarheid van deze installaties voor een bedrijfszekere continuïteit, van conceptuele engineering tot en met demontage.

Onze experts zijn onder andere inzetbaar voor: het verbeteren of de vervanging van industriële automatiseringsprocessen, de analyse van systeemprestaties en regellussen, het onderhoud van automatiseringsplatforms en software, de budgettering van, nieuwbouw, vernieuwing en vervanging, tot en met het beheer van regelapparatuur en software integratie in veiligheidsautomatiseringssystemen.

Een veilige industriële omgeving

Een betrouwbare en veilige omgeving is een vereiste voor elke industriële omgeving. Productie bedrijven en industriële omgevingen dienen aan de vereiste wet- en regelgeving te voldoen voor het continueren van het bedrijfsproces, evenals voor de veiligheid van de medewerkers. Een efficiënt en slim gebouw met een veiligheidsbewust karakter, daar zorgen de experts van SPIE voor die getraind zijn te opereren in industriële omgevingen. Of het nu gaat om ruimtes met een hoog hygiënisch regiem, onderstations, toegangspoorten, (petro)chemische fabrieken of infrastructuren van technische installaties, bij SPIE komt alles samen. Wij werken op een veilige manier volgens de laatste wet- en regelgeving.

Energietechniek

Dankzij nieuwe technologieën kunnen huidige en nieuwe technische installaties veel energiezuiniger produceren. Of het nu gaat om laagspanning of hoogspanning, wij hebben het antwoord op uw energievraag in een industriële omgeving. De nieuwbouw, het onderhoud van installaties en het vernieuwen en vervangen wordt allemaal gedaan door onze ervaren specialisten. Dankzij duurzame oplossingen kunnen installaties kleiner worden gemaakt waardoor minder oppervlakte geconditioneerd dient te worden. Wij gaan op zoek naar duurzame oplossingen. Met bijvoorbeeld de vernieuwing van kabels ontstaat minder energieverlies waardoor een reductie op energieverbruik en CO2 uitstoot kan worden gerealiseerd. Dankzij renewable energy sources als zonnecollectoren, windmolenparken en laadpalen is de industriële omgeving van onze klanten klaar voor de energietransitie.

Instrumentatie

De meet en regeltechniek binnen de industrie maakt gebruik van instrumentatie voor het meten en regelen van onder andere temperatuur, druk, flow en niveau om de processen, de productkwaliteit maar ook de veiligheid en betrouwbaarheid van de productie processen binnen de fabriek te borgen. Met de juiste instrumentatie kunnen (productie)processen optimaal, efficiënt en veilig blijven draaien. Het vraagt echter om specifieke kennis en expertise om de meest geschikte instrumentatie te selecteren, installeren, in bedrijf te nemen en periodiek te inspecteren en te controleren. Bij SPIE denken we daarom graag mee vanaf het begin, dit start al bij het selecteren van de juiste apparatuur tot aan de implementatie en het inlezen van data om zo processen en kwaliteit te beveiligen en te verbeteren.

Bij periodieke inspecties van industriële installaties zorgen onze specialisten ervoor dat de installaties volgens de geldende wet- en regelgeving worden geïnspecteerd.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.