Piping

Full service voor piping in de procesindustrie

lines-animated
Piping

Het verlagen van kosten, een veilige werkomgeving die voldoet aan wet- en regelgeving, een continue beschikbaarheid en maximale productieprestaties; het zijn allemaal uitdagingen waar de procesindustrie vandaag de dag mee te maken heeft. Als piping specialist in de industrie biedt SPIE een volledige dienstverlening om de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van ondergronds- en bovengronds leidingwerk te garanderen. Hierin denken wij graag al mee vanaf het begin, vanaf het ontwerp. Ook voor de project management, de uitvoering van (preventief of correctief) onderhoud of turnarounds kan gerekend worden op onze expertise. In samenwerking met eigen mechanical specialisten zijn wij in staat de volledige scope van het piping project uit handen te nemen, zowel voor greenfield- als brownfield projecten.

Kwaliteitsmanagement piping

Kwaliteitsmanagement in ons werk staat voorop. Deze kwaliteitsborging start al bij onze eigen mensen en systemen. Iedere fase en ieder constructie onderdeel wordt namelijk zorgvuldig gerapporteerd en gedocumenteerd in ons eigen ontwikkelde kwaliteitsmanagementsysteem ‘FabRap’. Niet alleen wordt hier ieder onderdeel van de pijpleiding vastgelegd, de voortgang van het project en de werkzaamheden zijn realtime te volgen door onze klanten. Daarnaast wordt de kwaliteits- en procesbewaking door onze eigen laspraktijkingenieurs opgevolgd. Het leidingwerk wordt opgeleverd met de juiste certificeringen conform de laatste wet- en regelgeving. Wel zo efficiënt want zo wordt niet alleen de kwaliteit en voortgang gemonitord, alles is ook direct gedocumenteerd, volledig controlleerbaar en klaar voor inspectie.

Compliancy

Onze PED- en IWE specialisten zijn in staat nieuwe- of bestaande leidinginstallaties te toetsen op de laatste wet- en regelgeving en deze klaar te maken voor inspectie. Ook voor de ATEX of WBDA inspecties zijn wij inzetbaar. Lees hier meer over al onze inspectiemogelijkheden.

Prefabricage piping

Door onze jarenlange ervaring in piping lassen, hebben we een expertise opgebouwd op lasgebied. Met ruim 250 lasmethodekwalificaties kunnen we bijna alle materialen lassen in vrijwel alle gangbare lasprocessen. Door pijpleidingen van tevoren te lassen en te fitten wordt kostbare onderhoudstijd on-site bespaard. Ook worden veiligheidsrisico’s gereduceerd en down-time gelimiteerd of zelfs voorkomen. Een eigen werkplaats biedt bovendien de ideale lasomstandigheden, wat uiteindelijk weer ten goede komt aan de kwaliteit van ons werk. Een ander groot voordeel? Er is altijd een werkplaats om de hoek zodat onze klanten met eigen ogen het leidingwerk kunnen bekijken zonder dat er kostbare reistijd verloren gaat.

Lassen werkplaats

Mechanical services

Naast de mogelijkheid om een (volledig) project te managen, bieden wij ook altijd gekwalificeerde vakmensen om mechanische onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Lees meer hier meer over onze mechanical services.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.