Process equipment

Engineering en fabricage van Process Equipment

lines-animated
Process Equipment

De procesindustrie kent diverse uitdagingen. Van onderhoud en het zo goed mogelijk benutten van een productieproces, tot aan het verlagen van operationele- en energiekosten. Bij SPIE werkt een gespecialiseerde groep ervaren vakmensen volgens de allerhoogste kwaliteits-, milieu- en veiligheidseisen aan (half) fabricaten en complete installaties voor diverse branches waarbij we zowel offshore als onshore installeren.

Kwaliteit van A tot Z

Wij verzorgen process equipment vanaf de engineering tot aan de fabricage. Zo helpen wij onze klanten door de regie te voeren voor complexe multi-T projecten: van ontwerp tot fabricage en van installatie tot aan ingebruikname. Onze diensten leveren altijd een hoog kwaliteitsniveau waardoor de levensduur van de producten wordt verlengd. Alle processen voldoen aan wereldwijd erkende ontwerp- en certificatienormen, met alle voordelen van dien. Met ruim 250 lasmethodekwalificaties zijn wij een expert op lasgebied. 

Onafhankelijk dankzij ervaring

Wij streven naar een lange termijn relatie met onze opdrachtgevers. Betrouwbaarheid is daarbij van essentieel belang. Wij focussen ons dagelijks op het tijdig opleveren van producten en diensten. Wij zijn er enorm trots op dat we bij onze vaste klanten een maximale score behalen als het gaat om On Time Delivery. Wij denken graag met onze klanten mee om hun assets de hoogst mogelijke betrouwbaarheid te laten houden. Door middel van engineering, (pre)fabricage, onderhoud en revisie bieden wij oplossingen en expertises voor elke procesindustrie.

Welding and overlay welding

Door onze jarenlange ervaring op lasgebied hebben we een expertise opgebouwd op lasgebied. Met ruim 250 lasmethodekwalificaties hebben we altijd de juiste kwalificatie zodat we bijna alle materialen kunnen lassen in bijna alle lasprocessen. Van CS tot aan Titanium, ASME of EN, dunwandig of dikwandig.

 

Inline equipment

Wij ontwerpen, fabriceren en leveren inline equipement. Naast onze eigen ontwerpen fabriceren we ook klantspecifieke producten. Voorbeelden zijn:

 • Y of T-Strainers
 • Sight glasses
 • Steam traps
 • Valves
 • Orifices
 • Spades / Spectacle blinds

Prefabricage van piping

Om contaminatie te voorkomen zijn koolstofstaal en roestvaststaal van elkaar gescheiden in onze werkplaats. De toegepaste lasprocessen zijn : GTAW, SMAW, GMAW, GMAW-stt, FCAW en SAW. SPIE beschikt over geavanceerde snij- en bevelapparatuur om het slijpen tot een minimum te beperken. Natuurlijk is de herleidbaarheid van materialen, werkzaamheden en onderzoeken gewaarborgd.
 

Gelaste halffabricaten

Voor pompen – en compressorfabrikanten bouwt SPIE pomponderdelen (gelaste halffabricaten) in diverse metalen en combinatie van metalen. De producten kunnen worden geleverd inclusief machinale nabewerking, niet-destructief onderzoek, warmtebehandeling en oppervlaktebehandeling.

 • Manifolds
 • Motor Heads
 • Inline Axial Flow housings
 • Barrels Skid mounted units

Sealsystemen volgens API 682

Sealsystemen zorgen voor smering en koeling van pomp-seals (afdichingen). In nauwe samenwerkingen met pompfabrikanten fabriceert SPIE sealsystemen volgens API 682. Deze systemen worden zowel onshore als offshore over de gehele wereld geplaatst.

Compressor samenstellen

Voor de olie-, gas-, waterstof en petrochemische industrie bouwt SPIE compressoren volledig samengesteld en bekabeld in skidvorm, en dit volgens de hoogste internationale normen.

Drukvaten

Volgens alle wereldwijde normen zoals ASME VIII divisie 1, EN 13445 en CE-markering, vervaardigt SPIE drukvaten die gebruikt worden in de (petro)chemische- en offshore industrie. De drukvaten worden vervaardigd in koolstofstaal, Austenitische en Duplex roestvast stalen, Chroom-Nikkel legeringen en titanium.

 • Handpumps
 • All type of Coolers (FDAC / Finned tubes / Shell & Tubes)
 • Piq Launchers
 • Reservoirs

Lube-Oil systemen volgens API 614

Het ontwerpen en fabriceren van smeeroliesystemen volgens de API 614 is voor SPIE een doorontwikkeld specialisme. Jaarlijks verlaten tientallen lube-oilsystemen onze werkplaatsen om wereldwijd te worden geïnstalleerd. We leveren deze systemen wereldwijd aan toonaangevende fabrikanten van pompen, compressoren en ventilatoren.

Proces equipment

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

 • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
 • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.