Basic- en detail engineering

lines-animated
Basic- en detail engineering

Ideeën ontstaan in je hoofd. Hoe concreter ze worden, des te beter kun je ze visualiseren. Dat begint met een schets. En dan laat je het groeien. Dat is het moment voor een engineer om te gaan tekenen. Die denkt na over de ergonomie, duurzaamheid en het onderhoud, passend binnen de normen en wetgeving.

Basic- en detail engineering zorgt ervoor dat die scope duidelijk wordt. We betrekken daar onze opdrachtgever bij, want die weet nou eenmaal het meeste over de processen. Het helpt hem om gevoel te krijgen bij de oplossing. Stap voor stap wordt het idee concreter en visueler.

Een volgende fase is een gedetailleerd ontwerp. Omdat er altijd maatwerk geleverd wordt, is het belangrijk om het niveau vooraf te bepalen. Daar is een ISO-norm voor. Iedere fase heeft een ander niveau, een Level of Detail. Deze varieert van 100 tot 400. De aanpak wordt afgeschaald op de vraag.

Idealiter zitten onze engineers in een zo vroeg mogelijk stadium om tafel. Want juist dan kunnen zij hun expertise inzetten om het beste antwoord op de vraag te bedenken. En soms gaat dat verder dan enkel de oplossing die al bedacht is. Door de kennis en ervaring van de engineers van SPIE kijken zij vaak net iets breder met betrekking tot disciplines die niet direct aansluiten bij de organisatie. Of het nu gaat om naleving qua wetgeving en onderhoud of de gehele engineering rondom een nieuw product of proces, we hebben het het liefst zo breed mogelijk. Het grote voordeel is vervolgens dat de brede basis van SPIE maakt dat de hele scope bij een partij kan worden ondergebracht.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.