SPIE ondersteunt Fertilife bij bouw nieuwe productiefaciliteit

lines-animated
Fertilife

Als onderdeel van de internationale Agrofertrans bedrijvengroep vervaardigt Fertilife Benelux BV gegranuleerd ammoniumsulfaat. Dit gebeurt geheel milieuvriendelijk; er komt geen (chemisch) afvalstroom uit het proces.

Voor de bouw van deze nieuwe, moderne productielocatie in Terneuzen zocht zij een lokale partner die kon adviseren over de bouwkundige en installatietechnische aspecten tijdens de bouw. Zo werden de eerste stappen in deze samenwerking gezet. De bouwkundige expertise en projectmanagement ervaring van SPIE’s Civiele Engineering Team legden de basis voor een veel bredere samenwerking die nu veel verder dan de bouwfase reikt. Onder leiding van Overall Project Leider Sijo Sanders werd een dedicated Engineering team samengesteld.

Behalve de civiele-technischevraagstukken kwamen er ook specifieke accenten op gebied van staalconstructies rondom de productiemachines, gebouwgebonden- (HVAC) en procesinstallaties. Allemaal zaken die -naast het Constructie Management- binnen SPIE’s Engineering expertise vallen. Een belangrijke uitdaging voor de engineering team in aanloop naar de oplevering van de fabriek werden de niet-Europese installatie-onderdelen, waarvan bekeken moest worden of en waar deze afweken van de Europese regelgeving. TüV-Certified Machinery Specialist Frank Brugge van SPIE’s Machinebouw Engineering heeft advies gegeven over de benodigde EG Declaration of Conformity om de vereiste CE-certificering voor de installatie te verkrijgen.

SPIE werd ook gevraagd om ook andere compliance vraagstukken op te pakken, zoals de regelgeving omtrent het milieu en de Arbeidsomstandighedenwet. Hiervoor maakte SPIE de eerste verplichte Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en stelde BHV-plan voor Fertilife op. Als voorbereiding op uitbreiding van de productie heeft SPIE ook een 3D scan van de installatie verzorgd.

“Naast deze specifieke engineering-ondersteuning, hebben de SPIE Engineers ook extra effort gestoken in het beschikbaar stellen van elektrische monteurs vanuit hun collega’s bij Uitvoering. En dat in een tijd van schaarste en een volle planning bij hen”, aldus Olena Gots, Managing Director van Fertilife. “De prettige en goede samenwerking heeft ertoe geleid dat SPIE inmiddels onze vaste engineeringspartner is en ons momenteel alweer ondersteunt bij de verbetering en uitbreiding van de installatie en het mede opzetten van een Document Control System.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.