BIM

lines-animated
BIM

Wanneer je met meerdere partijen aan een project werkt, verzamel je een hoop informatie. Bij iedere faseoverdracht gaat deze informatie verloren, waardoor je bij iedere nieuwe fase weer vanaf nul begint. Niet wanneer je werkt volgens de BIM-methodiek. Dan heb je een doorgaande fase. Vergelijk het met een handgeschakelde versnellingsbak en een automaat.

BIM is een bouwwerkinformatiemodel. Een digitaal model van een bestaande en/of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Je kunt er een gebouw mee maken voordat er ook maar een spa in de grond is gezet. Vanwege de structuur heb je altijd de laatste informatie en heb je een duidelijk beeld van revisiebeheer en van waar de issues zitten. Door vooraf te sturen heb je minder risico’s en daarmee ook minder faalkosten. Als er een beheer aspect bijkomt, bijvoorbeeld garantie of onderhoud, dan kun je in de planning uitzetten wanneer een element onderhoud nodig heeft of buiten de garantie valt. Zodra je het element aanklikt krijg je alle informatie die erachter is gezet. Alle data die erachter zit kun je koppelen aan wat je maar wilt.

Al die verzamelde informatie is terug te vinden in een model. Die informatie maak je intelligent en daarmee kun je alle facetten van een project, gebouw of installatie belopen.

BIM360

Bij SPIE werken we met BIM360 van Autodesk. Deze software helpt ons om de lijnen van een project uit te zetten. Wie doet wat? Alle data is zo beschikbaar gemaakt dat iedereen daar zijn deel in kan verwerken. Zo werk je altijd in een laatste versie en maak je veel minder fouten. Het systeem komt het beste tot zijn recht wanneer je er met externen in werkt.

De engineers van SPIE belopen alle markten waarin SPIE actief is en hebben dus een schat aan kennis en ervaring. Zij zijn op hun best als zij samen met de opdrachtgever een omgeving kunnen creëren waarmee datamanagement de gehele route structureert, waarbij alle partijen kunnen participeren. Het liefst in een zo’n vroeg mogelijk stadium. Zij brengen het project in beweging.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.