WKO-installaties

Warmte- en koudeoplag

lines-animated
WKO

Door het verduurzamen van vastgoed kan er aanzienlijk worden bespaard op energie(kosten) en de CO2-uitstoot. Ieder pand is anders en vraagt om een op maat gemaakte aanpak om te verduurzamen. Een warmte- en koudeopslag kan bijvoorbeeld uitkomst bieden voor een duurzame energieopwekking doordat het gebruik maakt van bodemenergie voor het verkoelen en verwarmen. Een warmte- en koudeopslaginstallatie kan echter niet in ieder pand worden geplaatst en als deze al operationeel is, vraagt het om specialistische kennis om de installatie in optimale balans te laten draaien. Als gecertificeerde specialist hebben we alles in huis voor het ontwerp, realisatie, monitoring, beheer en exploitatie van WKO-installaties.

Een optimaal WKO-systeem

Een WKO-installatie is altijd onderdeel van een groter systeem. Om het maximaal rendement te kunnen bepalen en te behalen, bekijken we daarom altijd alle installaties in een pand en analyseren we de omgeving. Is een WKO-installatie wel haalbaar? Behalen we momenteel het maximale rendement? Hoe kunnen we de energiebalans verbeteren? Door met een integrale blik naar deze vraagstukken te kijken komen we altijd met de juiste oplossing.

Partner in verduurzaming

Bij SPIE voelen we ons thuis in de gebouwgebonden omgeving, helemaal wanneer het gaat om het verduurzamen en efficiënter inrichten van installaties. We combineren onze specialistische kennis van WKO-installaties, de ruime ervaring in het beheer en onderhoud van gebouwinstallaties met de data die we verzamelen via ons platform PULSE Core. We hebben hiermee alles in huis om onze klanten te kunnen bedienen met ieder duurzaamheidsvraagstuk; ook als het gaat om een systeem voor warmte- en koudeopslag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.