Duurzame nieuwbouw Hogeschool Utrecht

lines-animated
Hogeschool Utrecht

De ultieme verblijfsplek voor studenten en medewerkers is een gebouw met mooi design, transparant karakter en overal zicht naar buiten. Bekroond met een BREEAM Outstanding-certificaat. De duurzame keuzes die we maakten in de ontwerpfase helpen ons nu het gebouw slim te onderhouden.

 

Het projectdoel is het ontwerpen, realiseren en onderhouden van een goed, functioneel, kwalitatief en duurzaam onderwijsgebouw.

 

Met PULSE Core, ons eigen platform voor optimaal gebouwbeheer, ondersteunen we het correctief en preventief onderhoud en optimaliseren we onophoudelijk de duurzaamheidsdoelstellingen. Met als gevolgen: hoger comfort, lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.

Duurzaam onderhoud

Deze duurzame nieuwbouw van 22.000 m2, opgebouwd uit 7 verdiepingen, met 13 (rol)trappen vanuit een groots atrium voor 5.800 studenten, is opgeleverd door het consortium Spark – een samenwerking van SPIE (voorheen Worksphere) en BESIX Nederland. De Deense architect Smidt Hammer Lassen tekende voor het ontwerp. Tijdens de bouw werkte Spark volgens de uitgangspunten van Bewuste Bouwers. Na oplevering is het consortium nog 15 jaar verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud.

Ook in de 15-jarige exploitatiefase voeren we het onderhoud duurzaam uit. Met PULSE Core, ons eigen platform voor optimaal gebouwbeheer, ondersteunen we het correctief en preventief onderhoud en optimaliseren we onophoudelijk de duurzaamheidsdoelstellingen.

Duurzaamheid als randvoorwaarde, BREEAM-Outstanding als resultaat

De nieuwbouw van de Hogeschool Utrecht is een aardgasloos gebouw dat bijna alle gebruikte energie zelf opwekt. Voor pieken in het verbruik is er een bescheiden elektrische verwarmingsketel als achtervang. Het pand draagt zoveel mogelijk bij aan aan een duurzame omgeving. Zoals via led-verlichting, een WKO, zonnepanelen, daglichtregeling en CO2-gestuurde ventilatie, warmteterugwinning in luchtbehandelingskasten, vuilwerende gevelbekleding, waterbesparende kranen en regenwaterinfiltratie. De groene kroon op het werk bestaat uit 11 daktuinen met stroom en wifi. Het BREEAM Outstanding-certificaat is verdiend door budgetten voor realisatie en onderhoud samen te voegen en gecombineerde maatregelen te nemen.

Ontwerpen, bouwen en onderhouden: integrale duurzame visie loont

Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website