Sneller en veiliger van Zeeland naar Vlaanderen

Opening Tractaatweg laatste schakel van vernieuwde transportas

Luchtfoto Tractaatweg
lines-animated

SPIE heeft bijgedragen aan de optimalisatie van de Tractaatweg, de op één na belangrijkste weg in Zeeland. De verbreding van de Tractaatweg was de laatste schakel van de noord-zuidverbinding. Minister van Infrastructuur en Waterstaat verzorgde de officiële opening.

Anderhalf jaar lang werkte SPIE in bouwfases mee aan de verbetering van de Tractaatweg. In opdracht van Boskalis, die er een robuuste 2×2 autoweg van maakte, plaatste SPIE de verkeersregelinstallaties (VRI), filedetectiesystemen en openbare ledverlichting. De filedetectie informeert de verkeerscentrale zodat deze een omleidingsroute in kunnen stellen en staat in verbinding met de verkeersinformatiesystemen van de Westerscheldetunnel. De vernieuwde, verbrede Tractaatweg is van belang voor de bereikbaarheid, maar ook voor de verkeersveiligheid.

De weg is vernoemd naar het ‘Tractaat’, het verdrag tussen Nederland en België en reflecteert het grote belang in deze regio van samenwerken met de zuiderburen. De weg, de N62, vormt een essentiële noord-zuidverbinding; dé transportas tussen de havens en industriegebieden van Vlissingen, Terneuzen en Gent.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website