Stationsautomatisering

lines-animated
Stationsautomatisering

Digitalisering maakt het mogelijk om op afstand data van elektrische onderstations te verzamelen en op basis van deze data het onderhoud te optimaliseren. Uiteraard moet dit veilig en betrouwbaar zijn. De internationale standaard IEC 61850 is ontwikkeld om de gegevenscommunicatie in en modellering van onderstations op een betrouwbare manier te kunnen beveiligen. De overgang naar IEC 61850 gebaseerde onderstations is echter niet eenvoudig en vraagt om de nodige kennis en ervaring. Als leveranciersonafhankelijke systemintegrator heeft SPIE alle kennis in huis op het gebied van Protection, Automation & Control (PAC) waardoor we in staat zijn de beste oplossing aan te kunnen bieden in ieder situatie.

Onze aanpak voor stationsautomatisering van A-tot-Z

Een overgang naar of het opzetten van een digitaal onderstation is complex en brengt enige risico’s met zich mee. Het vraagt om een goede voorbereiding. Wij denken daarom graag mee vanaf het begin en komen met een gefaseerde aanpak waarbij we overgaan van de traditionele bottom-up engineering naar een top-down aanpak. We werken hierin merkonafhankelijk waardoor we gegarandeerd de beste oplossing kunnen bieden die aansluit op de vraag. Vervolgens kunnen we de realisatie van het digitaal onderstation volledig voor onze rekening nemen. Daar stoppen we echter niet. De overgang naar een digitaal onderstation vergt ook veranderingsmanagement en een andere denkwijze bij de beheerders van het station. Onze specialisten geven dan ook op maat gemaakte trainingen die aansluiten op de huidige werkmethodiek zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. Dat is onze service van A-tot-Z!

De training was zeer goed, de historische achtergrond en theorie achter IEC 61850 was heel waardevol om het hele concept beter te begrijpen. Groot pluspunt was de ruimte voor interactie in combinatie met praktische oefeningen. In slechts twee dagen heb ik een volledig beeld gekregen van IEC61850. Goed werk en bedankt!

Rafał Ceglarz, SCADA Engineer, Vattenfall

Kennispartner voor substation automation

Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van IEC 61850 gebaseerde implementaties, kunnen wij ook ondersteuning bieden bij het maken van een snelle start van het project. We brengen onze kennis en expertise in waar en wanneer het nodig is om de transitie zo vlot mogelijk te laten verlopen, waarna we alles kunnen overdragen aan het door ons opgeleide personeel.

Turnkey oplossingen

Uit ervaring weten we dat de vraag naar stationsautomatisering niet op zichzelf staat. Vaak valt dit samen met het vervangen van de bestaande IED's en secundair kasten, primaire componenten en moeten er ook civiele aanpassingen gedaan worden in het onderstation. SPIE kan dit allemaal aanpassen en heeft alle expertise hiervoor in eigen huis, van engineering, uitvoering tot testen en inbedrijfstellen.

Bij SPIE durven we groot te denken. Dat iets gisteren niet kon, wil niet zeggen dat het vandaag niet kan. Dankzij onze leergierigheid, omvang en expertise, groeiden we uit tot een drijvende kracht achter de energietransitie. Met de juiste technologieën en services maken we samen de energiemix diverser en evenwichtiger. Bekijk hieronder onze oplossingen en projecten.

Waardevolle partners 

Sisco stationsautomatisering
Helinks stationsautomatisering

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.