SPIE bouwt mee aan windpark Kroningswind

SPIE Kroningswind
lines-animated

SPIE wordt verantwoordelijk voor de aansluiting van duurzaam initiatief Kroningswind. Een windpark met maar liefst 19 windturbines, dit is een equivalent van ongeveer 65.000 huishoudens.

Tien agrarische families namen in 2011 het initiatief om een windpark op hun gronden te ontwikkelen. Voor een duurzame toekomst van het eiland Goeree-Overflakkee en het agrarische bedrijf. Er is voortvarend gewerkt aan de integrale gebiedsontwikkeling Noordrand met als doelen: natuurontwikkeling, agrarische structuurversterking, wonen in de natuur, recreatief medegebruik én windenergie. Windpark Kroningswind zal met de 19 Vestas V117 windturbines en een capaciteit van circa 80 MW de komende 25 jaar groene stroom opwekken.

De werkzaamheden van SPIE bevatten onder andere het aansluiten van het 33 kV windpark, meerdere soorten van bekabeling, engineering en het bouwen van verschillende schakelinstallaties. Ook bijhorende zaken als noodvoorzieningen, glasvezelbekabeling, camera-, besturings- en beveiligingssystemen worden door SPIE opgepakt.

Theo Pieters, projectmanager van SPIE is enthousiast: “Bij SPIE werken we graag aan groene en duurzame projecten. De capaciteit die we straks creëren met dit windpark zal een enorme aanwinst voor een duurzamere maatschappij zijn.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.