Realisatie en revitalisatie

Bouw
lines-animated

Innovatief en toekomstbestendig (ver)bouwen, dat is onze specialiteit. We realiseren daarmee een duurzame en prettige verblijfsomgeving. Een comfortabele, duurzame en energiezuinige omgeving waarin mensen prettig kunnen werken en verblijven. Bij SPIE zetten we ons in voor de realisatie van bijvoorbeeld kwalitatief hoogwaardige scholen, kantoren en ziekenhuizen. Bij alle projecten die we ontwikkelen of herontwikkelen is ons uitgangspunt de wens van de toekomstige gebruiker en de visie van onze partners. Onze belangrijkste taak is het creëren van mogelijkheden. Om te wonen, te werken, gezond te zijn, te leren.

Integrale aanpak

Of het nu gaat om nieuwbouw of bestaande bouw: we kiezen altijd voor een integrale aanpak. Wij bieden kennis van zaken, creativiteit, ambitie en het lef om te kiezen voor onconventionele oplossingen. Dat betekent dat we uitgebreid in gesprek gaan met onze opdrachtgever, maar eventueel ook met de eigenaar, gebruiker en ontwerper van een pand. En met adviseurs en facilitair managers. We werken actief samen met gemeenten, corporaties, co-ontwikkelaars, architecten en omwonenden. En we zorgen ervoor dat nieuwe bebouwing past bij de omgeving. Of het nu gaat om een binnenstedelijke herontwikkeling, een gebiedsontwikkeling aan de rand van de stad, rond een OV-knooppunt of ‘in de wei’. We benaderen een vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken. Dat leidt tot de beste oplossing.

Slim en duurzaam revitaliseren

Via revitalisatie geven we verouderde gebrouwen een tweede leven. Zo zorgen we voor minder energieverbruik en een betere marktwaarde van het pand. We passen installaties in het gebouw aan en voeren bouwkundige verbeteringen door. En we zorgen meteen voor verduurzaming, wat de gezondheid, het comfort en de veiligheid van de gebruiker ten goede komt.

Wij ontwikkelen voor de herontwikkeling van vastgoed diverse concepten, zoals een totaalaanpak die kantoorgebouwen op een slimme manier revitaliseert. Beleving, verduurzaming, ontwerp, realisatie, financiering en zelfs de sprong naar energielabel A komen hierin bij elkaar. Waar het kan, doen we dat zo circulair mogelijk met hergebruik van materialen.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website