Arcadis en SPIE realiseren EV-strategie voor BP

Laadstations
lines-animated

Arcadis en SPIE rollen voor oliemaatschappij BP de mondiale infrastructuur strategie voor elektrische rijden uit

Drie oplaadstations in de regio Amsterdam krijgen superchargers in de vorm van dubbelladers. SPIE is in opdracht van Arcadis verantwoordelijk voor het werkontwerp en de uitvoering van de eerste drie projectlocaties. Arcadis tekent voor ontwerp en realisatie. Inmiddels zijn er al twee van de drie projectlocaties opgeleverd.

Met de opening van de deze drie stations biedt BP direct op een grote schaal de laaddiensten aan in deze regio. BP krijgt een turn key laadstation, inclusief laders en het benodigde transformatorhuis. Om in de toekomst het systeem modulair te kunnen upgraden naar een groter vermogen, is nu alvast het kabelwerk aangelegd voor volledige capaciteit.

BP streeft als geïntegreerd energiebedrijf naar het reduceren van emissies door te investeren in CO₂-arme activiteiten. Een grote stap in deze strategie is de wereldwijde uitrol van dit Electric Vehicle-charge- netwerk.

Projectleider Chris Spaans van Arcadis is enthousiast over deze opdracht. “Een elektrische infrastructuur is relevant, omdat we steeds sneller overschakelen naar duurzaamheid. Uit onderzoek van Arcadis blijkt dat we in Nederland vooroplopen als het gaat om laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Ik ben er daarom ook trots op, samen met SPIE, dit voor BP te doen.”

Benno Hoftijzer, projectmanager SPIE: “Vanuit SPIE zijn wij blij om te mogen bijdragen aan de groene doelstellingen van BP, die overeenkomen met ons eigen duurzame karakter. Samen met Arcadis zorgen we voor een soepele uitrol van deze strategie, vooral omdat we elkaar goed aanvullen op onze kennisgebieden.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website