SPIE plaatst en installeert innovatieve laadstations voor autofabrikant Nio

Opening Nio
lines-animated

In opdracht van autofabrikant Nio heeft SPIE twee zogenaamde Power Swap Stations (PSS) geplaatst. Deze oplaadstations zijn alleen te gebruiken door Nio-berijders. Je zet je Nio-auto voor het station en drukt op ‘start’. Vervolgens rijdt jouw auto het station in, waar de accu via de onderkant eruit wordt gehaald en wordt vervangen door een volle. Je auto rijdt er weer uit en je kunt weer vooruit!

Daar is natuurlijk de nodige techniek voor nodig en daar komt SPIE om de hoek kijken. SPIE is verantwoordelijk voor de civiele werkzaamheden, aansluiten op het elektriciteitsnet en het plaatsen van het station. Dat vraagt om precisie. De totale installatie bestaat namelijk uit drie stalen elementen. Omdat het proces bovengronds volledig geautomatiseerd is, moeten die elementen dus precies goed in de fundatie worden geplaatst.

In drie stappen wordt dan het station op zijn plek gehesen. SPIE legt dan de stroomkabels aan; van de verdeler tot aan het station. De interne bekabeling en de inbedrijfstelling neemt Nio zelf voor haar rekening. 

Hoewel er in Nederland nog niet bijster veel Nio-auto’s rijden, loopt Nio alvast vooruit op de verkoop in Europa. Ze gebruiken onder andere de Power Swap Stations om zichtbaarheid en bekendheid te genereren. Daarnaast komt er een Nio House in Rotterdam en Amsterdam.
 

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.