Bruggen

Een toekomstgerichte aanpak voor het onderhoud en beheer van bruggen

lines-animated
Botlekbrug

Het wegennet van Nederland wordt steeds intensiever belast door zwaarder transport en een toename van verkeer. Tegelijkertijd is een efficiënte, veilige en duurzame doorstroming belangrijker dan ooit. De uitdagingen worden nog groter nu door veroudering de kans op storingen, brug vermoeiing en veiligheidsrisico’s toenemen. Door de multidisciplinaire aanpak van SPIE lossen we niet alleen de problemen en vraagstukken op van vandaag, maar kijken we ook mee naar een toekomstgerichte aanpak voor het onderhoud en beheer van bruggen.

Onze aanpak voor bruggen van A tot Z

Met de Z van zorgeloos. Een brug moet namelijk veilig en betrouwbaar zijn, zowel in de bediening als in het gebruik. Wat is de huidige kwaliteit van de brug? Welke cybersecurityrisico’s zijn er om de brug te kunnen bedienen? Onze specialisten adviseren en ondersteunen bij het optimaal inrichten van alle assets. Of het nu gaat om het ontwerp en realisatie van een nieuwe brug of om het onderhouden of renoveren van een bestaande brug. Wij zoeken als samenwerkende partner naar de juiste oplossing en komen met een maatwerk advies. Dit kan zowel op korte- als op lange termijn.

Van calamiteitendienst tot assetmanagement

Is er een storing aan de brug? Dankzij onze lokale aanwezigheid is er altijd een monteur in de buurt die de storing snel kan verhelpen zodat de hinder voor het verkeer en omgeving beperkt blijft. Uiteraard voorkomen we liever een storing of defect. Daarom denken we graag mee in duurzame en toekomstgerichte oplossingen.

Deskundigen analyseren de huidige status van de brug om te controleren hoe lang de brug nog meegaat. Ook bepalen zij de conditiescore en maken zo een gericht plan binnen de gevraagde kaders. Met alle experts in eigen huis bieden we oplossingen als een one-stop-shop. Enerzijds voeren we onopgemerkt een (spoed) reparatie uit, maar anderzijds adviseren en werken we ook mee aan een toekomstgericht voorspellend onderhoudsplan. Door de inzet van sensortechnologie krijgen we bijvoorbeeld meer zicht op de staat van een brug en kunnen we beter en tijdig anticiperen. Een transparante aanpak hierin is vanzelfsprekend, met duidelijke afspraken en inzicht in gegevens en data. Zo bouwen we samen aan (duurzame) ambities en doelstellingen.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.