Stuwen, sluizen en gemalen

Oplossingen voor de natte infrastructuur

lines-animated
Stuwen Sluizen en Gemalen

Verkeer en vervoer over de wateren van Nederland wordt steeds intensiever. Een efficiënte, veilige en duurzame doorstroming is daarom belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd neemt het aantal overstromingen door klimaatverandering toe. Dit in combinatie met de soms verouderde staat van stuwen, sluizen en gemalen maakt dat er genoeg uitdagingen zijn die SPIE als samenwerkingspartner aangaat. Dankzij onze multidisciplinaire aanpak lossen we niet alleen de problemen en vraagstukken op van vandaag, maar kijken we ook mee naar een toekomstgerichte aanpak voor het onderhoud en beheer van stuwen, sluizen en gemalen.

Onze aanpak van A tot Z

Met de Z van zorgeloos. Een stuw, gemaal of sluis moet namelijk veilig en betrouwbaar zijn, zowel in de bediening als in het gebruik. Wat is de huidige kwaliteit van het kunstwerk? Welke cybersecurityrisico’s zijn er om deze te kunnen bedienen? Onze specialisten adviseren en ondersteunen bij het optimaal inrichten van alle assets. Of het nu gaat om het ontwerp en realisatie van een nieuwe waterkering of om het onderhouden of renoveren van een bestaande stuw, sluis of gemaal. Wij zoeken naar de juiste oplossing en komen met een maatwerk advies. Dit kan zowel op korte- als op lange termijn.

Van calamiteitendienst tot assetmanagement

Is er een storing? Dankzij onze lokale aanwezigheid is er altijd een monteur in de buurt die de storing snel kan verhelpen zodat de hinder op het water en in de omgeving beperkt blijft. Uiteraard voorkomen we liever een storing of defect. Daarom denken we graag mee in duurzame en toekomstgerichte oplossingen zoals assetmanagement en voorspellend onderhoud.

Deskundigen analyseren de huidige status van de stuw, sluis of gemaal om te controleren hoe lang deze nog meegaat, bepalen de conditiescore en maken zo een gericht plan binnen de gevraagde kaders. Met de experts in eigen huis bieden we one-stop-shop oplossingen. Enerzijds voeren we onopgemerkt een (spoed) reparatie uit, maar we adviseren en werken ook mee aan een toekomstgericht voorspellend onderhoudsplan. Door de inzet van sensortechnologie krijgen we bijvoorbeeld meer zicht op de staat van een kunstwerk en kunnen we beter en tijdig anticiperen. Een transparante aanpak hierin is vanzelfsprekend, met duidelijke afspraken en inzicht in gegevens en data. Zo bouwen we mee aan uw (duurzame) ambities en doelstellingen.

Pompinstallaties

Door klimaatveranderingen komen extremere weersomstandigheden steeds vaker voor. Er valt vaak veel regen binnen een zeer kort tijdsbestek. Een goed werkende en betrouwbare pompinstallatie is dan essentieel. Onze experts in pompinstallaties zorgen ervoor dat iedereen droge voeten houdt, zo ook bij de Noodpompen in Ijmuiden


 

Pomp Ijmuiden

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.