SPIE realiseert automatische sprinklerinstallatie voor autoconcern Van Mossel

lines-animated
Van Mossel Waalwijk

In opdracht van Bouwbedrijf Van de Ven realiseert SPIE voor het gloednieuwe logistiek centrum met hoofdkantoor van autoconcern Van Mossel in Waalwijk een automatische sprinklerinstallatie. Het gebouw is zo’n 31.000 m2 groot en biedt een werkplek aan 250 medewerkers.

Automatische sprinklerinstallatie

Een automatische sprinklerinstallatie detecteert en signaleert in een vroeg stadium een beginnende brand en houdt deze onder controle zodat het bestrijden ervan door de brandweer gecontroleerd verloopt . De schade blijft beperkt en de continuïteit blijft met onze installatie gewaarborgd. De Business Unit Fire Protection & Security, onderdeel van SPIE Nederland, heeft voor het ontwerp van de sprinklerinstallatie gekozen om zogenaamde ‘extended coverage’ sprinklers toe te passen. Het voordeel van deze sprinklers is dat er minder sprinklerknoppen benodigd zijn omdat zij beschikken over een groter sproeivlak dan traditionele sprinklers.

Snellere onderlinge communicatie door 3D BIM engineering

Dit project wordt samen met de overige bouwpartners gecoördineerd in een 3D BIM omgeving. De onderlinge communicatie en coördinatie is hierdoor eenduidiger, transparanter en efficiënter waardoor afwijkingen tussen de bouwpartners tot het verleden behoren en faalkosten drastisch verminderen. De opdrachtgevers krijgen op deze manier ook eerder inzicht in het beoogde eindresultaat door het meekijken binnen het 3D model.

Duurzaam component

Duurzaamheid heeft Van Mossel hoog in het vaandel staan en dit gebouw voldoet aan de allerlaatste milieunormen. Duurzaam bouwen met oog voor milieu, zo is er in dit ontwerp gekozen om zonechecks in te bouwen. Dit is een duurzaam testsysteem waarmee je brandsecties automatisch en op afstand kan testen zonder verbruik van honderden liters vervuild testwater. Hiermee wordt voorkomen dat toevoer van vers, zuurstofrijk drinkwater het corrosieproces in een sprinklerinstallatie versnelt waardoor de conditie maar ook de betrouwbaarheid op niveau blijven. De zonecheck is dus een levensduur verlengende oplossing en het bespaart op het beheer en onderhoud van de sprinklerinstallatie.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.