Complete sprinklerinstallatie voor SPOT Amsterdam

lines-animated
SPOT woontoren sprinkler

In Amsterdam wordt een ambitieus nieuwbouwproject gerealiseerd. SPOT bestaat uit zeven stoere hoogbouw woontorens met daarin ook kantoren, winkels, sportfaciliteiten, horeca en meerdere parkeergarages. Dit project maakt onderdeel uit van de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost en is met een oppervlakte van 100.000m2 en 5 torens hoger dan 100 meter voor SPIE een uitdagend hoogbouwproject.

De Business Unit Fire Protection & Security, onderdeel van SPIE Nederland, realiseert voor project SPOT de complete sprinklerinstallatie. Ook de sprinklermeldinstallatie en de natte blusleidinginstallatie zijn onderdeel van onze opdracht. Voor het ontwerp is gekozen voor een centrale bluswatervoorziening die bij calamiteiten iedere toren via een ondergronds dubbel uitgevoerde ringleiding voorziet van het benodigde bluswater.

Coördinatie in 3D BIM 

Naast toepassing van duurzame en levensduur verlengende brandveiligheidsoplossingen wordt dit project samen met de opdrachtgevers en overige bouwpartners gecoördineerd in een 3D BIM omgeving. Hierdoor is de onderlinge communicatie en coördinatie eenduidiger, transparanter en efficiënter waardoor afwijkingen tussen de bouwpartners tot het verleden behoren en faalkosten sterk worden verminderd. Ook krijgen onze opdrachtgevers eerder inzicht in het beoogde eindresultaat door het meekijken binnen het 3D model. Binnen de sprinklerbranche behoort dit project tot een ‘technisch hoogstandje’.

SPOT Amsterdam 3D BIM SPIE
Sprinkler 3D BIM SPIE

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.