Geïntegreerde brandbeveiligingsinstallatie voor Plus Ultra Leiden

lines-animated
Ultra Plus Leiden Atrium

Voor het toonaangevende multi-tenant kantoorgebouw van Plus Ultra realiseerde SPIE een complete brandveiligheidsinstallatie. Het kantoor is ontwikkeld door Kadans Science Partner en heeft een prominente plek op het Leiden Bio Science Park, direct zichtbaar vanaf de A44.

In opdracht van INSTAAN Installaties en JWR Elektrotechniek voorziet SPIE dit gebouw van een geïntegreerde sprinkler-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Het project wordt samen met alle bouwende en installerende partners in BIM geëngineerd en gemoduleerd. Door te ontwerpen in een 3D model worden eventuele problemen vroegtijdig gesignaleerd en faalkosten verminderd. Bovendien kan er worden meegedacht aan ruimtebesparende oplossingen zodat de indeling van het gebouw een hoge mate van flexibiliteit biedt. Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat de verdiepingen rondom het grote atrium vrij kunnen worden ingedeeld. Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt?

Bekijk de onderstaande video:

Over Plus Ultra

Plus Ultra Leiden bestaat uit flexibel verhuurbare ruimtes voor kantoren en laboratoria met een totaal bruto vloeroppervlakte van 19.000m2. De toekomstige huurders zijn bedrijven en instellingen actief in Biosciences, Life Sciences en Health. Het gebouw dient als een centraal ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op de het Leiden Bio Science Park. Plus Ultra brengt een grote groep ondernemende bedrijven, starters en kennisinstellingen samen.

Kadans Science Partner voert de regie gedurende het gehele traject en is specialist op het gebied van ontwikkeling en exploitatie van (science-) bedrijfs- en kantoorgebouwen door heel Europa. Ze dragen hiermee bij aan het stimuleren van samenwerking tussen grote groepen ondernemende bedrijven, starters en kennisinstellingen.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website