Verduurzaming industrie

lines-animated
Verduurzaming industrie

Met het oog op klimaatverbetering en het bijdragen aan een groenere industrie, zijn door SPIE diverse oplossingen gerealiseerd voor organisaties en industrieën. SPIE kan zowel helpen met het analyseren en opstellen van plannen voor verduurzaming als met het implementeren van een breed spectrum aan praktische en concrete oplossingen: 

  • Het implementeren van zonnepanelen op industriële sites
  • Het installeren van ledverlichting in fabriekshallen
  • Het terugwinning van restwarmte
  • Het ontwerp, de constructie en het onderhoud van moderne ketelhuizen
  • De verbetering van pomp- en ventilator aandrijfsystemen
  • De identificatie en het herstel van warmte- en persluchtverliezen
  • Het monitoren en verbeteren van assets

Dit is slechts een kleine greep uit ons uitgebreide aanbod in diverse branches. Als multitechnische dienstverlener werken we bij SPIE aan een groene toekomst door ons maximaal in te zetten voor duurzaamheid en innovatie. Als onafhankelijke system integrator werkt SPIE met toonaangevende leveranciers van duurzame technologie. Door diverse duurzame innovaties te introduceren bij onze klanten, leveren we een positieve bijdrage aan de energietransitie. SPIE neemt actief deel aan netwerken in de industrie met technologiepartners, financieringspartijen en subsidiegevers.

Verduurzamen van A tot Z

Samen met partner Royal HaskoningDHV heeft SPIE de handen ineen geslagen om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van industriële sites. Dit partnership richt zich op het identificeren, uitwerken en implementeren van een meerjarig programma dat industriële partijen helpt te verduurzamen. Via deze samenwerking wordt een ultieme koppeling gemaakt tussen de business strategie van de asset owner, de eigenaar/bestuurder van de industriële site en de noodzakelijke investeringen voor optimalisatie en vernieuwing.  In de komende 30 jaar zal de industrie volledig klimaatneutraal moeten worden. Een enorme uitdaging waar veel voor nodig is. Veel asset owners hebben de behoefte om hun site in kaart te brengen en daarbij advies in te winnen hoe zij hun assets kunnen verduurzamen. Onze engineers zijn graag van ontwerp tot installatie betrokken bij het project te adviseren in iedere vorm van de verduurzamingsvraag. De technische kennis en expertise van SPIE kan worden ingezet voor zowel een kleine modificatie als de complete herziening van een industriële site.

Voorbeeld: energiebesparing dankzij contactloze koppeling

SPIE biedt dankzij de innovatieve technologie van partner Zytec de contactloze magneetkoppeling. Deze koppeling kan zonder ingrijpende modificatie aangebracht worden op bestaande roterende apparatuur in vrijwel elke industriële toepassing, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd en de betrouwbaarheid van de apparatuur wordt verhoogd. Deze koppeling verbindt installaties contactloos en met de koppeling kan ook het proces ingeregeld worden. De projecten hebben een grote en bedrijfsbrede impact op het verhogen van betrouwbaarheid, het verlagen van Total Cost of Ownership, de energiebesparing, de CO2 -reductie en een reductie van het onderhoud.

Contactloze magnetische koppeling

SPIE levert de contactloze magnetische koppeling. Deze bewees zijn waarde al door 19% energiebesparing en 142 ton CO2-uitstoot per jaar vermindering te realiseren bij GETEC Park Emmen, een leverancier van o.a. stoom aan meerdere klanten op het industriële business park in Emmen. En er zijn meer voordelen, zoals een verbetering van de betrouwbaarheid en levensduur van de installatie.

Magnetische koppeling

Voorbeeld: stoom- en condensaattechniek

Ongeveer 80% van productiebedrijven gebruikt stoom als belangrijkste energiedrager. Naast de toepassing als warmtetransportmiddel wordt stoom ook gebruikt in warmtekrachtcentrales. Een niet goed functionerende stoominstallatie kan energieverlies, productiestops en behoorlijke onderhoudskosten veroorzaken. Energiebesparing en het terugdringen van de CO2-uitstoot is te realiseren met een goed ontwerp, beheer van de stoom- en condensaatsystemen. SPIE houdt zich bezig met het ontwerpen van nieuwe en het modificeren van bestaande ketelhuizen en voert condenspotmetingen uit. Onze experts adviseren graag over het functioneren van het complete stoomsysteem.

Onze dienstverlening is van A-Z

Altijd dichtbij

Vind een vestiging in de buurt

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website