Groot Deens windmolenpark voorbereid bij HSM Offshore

HSM Offshore
lines-animated

HSM Offshore realiseert hoogstaande multidisciplinaire projecten op het gebied van Oil & Gas en de offshore wind farm industry. In Schiedam wordt er gewerkt aan een platform dat bestemd is voor een groot windmolenpark in Denemarken en welke wordt gebouwd in opdracht van Energinet.dk, de grid owner van het Deense energienetwerk. Eenmaal gereed zullen er 49 windmolens op het platform aangesloten worden in twaalf strengen (33kV). De totale opbrengst zal 440MW zijn en dit zal naar de wal getransporteerd worden met 220kV. SPIE is gedurende het project niet alleen verantwoordelijk voor de gehele E&I-installatie, maar onze mechanische afdeling heeft ook de opdracht ontvangen voor de installatie van het HVAC-systeem.

 

"Een van de grootste uitdagingen was de planning."

Nadat SPIE eind januari 2015 de opdracht had ontvangen van HSM Offshore is er gestart met de voorbereiding en inkoop van long term delivery items. Hierbij werd het projectteam ondersteund door de afdeling Inkoop in Breda. Zo zijn de auxiliary transformatoren, het CCTV-systeem, het F&G-systeem, de MCC’s en de UPS-systemen aangekocht aan de hand van het Procurement Plan.

In april werd bekend dat Vattenfall de bid had gewonnen om windmolens aan te mogen sluiten op het platform en dus was er ook voor Vattenfall een E&I installatie (hoogspanning, laagspanning en communicatie) noodzakelijk op het platform, aangezien beide partijen helemaal op zichzelf moeten draaien. Na een eerste bespreking op het hoofdkantoor van Vattenfall in Stockholm heeft SPIE de opdracht ontvangen om voor de installatie op de topside het gehele project te doen; van Scope-definitie tot en met de pre-commissioning. Later is ook de inbedrijfstelling van de installatie nog in opdracht gekomen.

Projectmanager Ruud van Oers:

“Eén van de grootste uitdagingen van het project was de planning. Deze was in eerste instantie al erg krap, maar door diverse oorzaken kon er pas medio september aangevangen worden met de installatie van de kabelbanen. De eerste kabel werd pas eind november gelegd, maar de sail awaydatum bleef staan op 1 april en dus moesten wij tussen medio januari en eind februari de diverse systemen mechanical complete hebben. Het gehele projectteam heeft een fantastische inzet getoond en met vele overuren hebben we het weten te realiseren om de installatie voor Energinet.dk conform planning op te leveren en het project van Vattenfall nog voor de geplande einddatum op te leveren. Ook de kwaliteit was van een hoog niveau en dus waren de eindgebruikers tevreden. SPIE kan terugkijken op een succesvol project.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.