Brandveiligheidsnetwerk waar muziek in zit

lines-animated
Brandveiligheidsoplossing Gamma

Hoewel de plannen voor een nieuw Feyenoordstadion op zeer losse schroeven staan is toch een begin gemaakt met de ontwikkeling van het masterplan voor Feyenoord City, het 60 hectare grote gebied rondom het oude en het geplande stadion. Als eerste tastbare resultaat werd eind februari de nieuwe P+R garage Noorderhelling, met daaronder een vestiging van doe-het-zelver Gamma, geopend. In opdracht van De Vries en Verburg realiseerde SPIE een geïntegreerde sprinkler-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie met efficiënte maar ook duurzame kenmerken.

Als partner van De Vries en Verburg heeft SPIE een geïntegreerde sprinkler-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie gerealiseerd voor de GAMMA-vestiging en de daar bovenop gebouwde P+R garage Noorderhelling in Rotterdam.

De sprinklermeldinstallatie, brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties zijn door SPIE met elkaar gekoppeld. Bijzonder is, dat ook de achtergrondmuziek in de GAMMA standaard via de ontruimingsinstallatie wordt afgespeeld. Bij een brandmelding wordt de muziek direct gestopt en wordt een ontruiming over dit omroepsysteem in gang gezet.

Salesmanager Marc Vunderink legt uit: “Wij denken graag aan de voorkant mee in kostenbesparende maatregelen waarbij geen afbreuk wordt gedaan aan het niveau van brandveiligheid. Als eindklant heeft de gemeente Rotterdam gekozen voor een duurzame oplossing voor de sprinklerinstallatie in de parkeergarage. Door bevriezingsgevaar in open garages is het leidingnet van deze sprinklerinstallatie gevuld met perslucht in plaats van water. Dit zorgt echter in combinatie met altijd aanwezig restwater inwendig voor versnelde corrosie. Hierdoor ontstaan ongewenste perforaties, lekkages en soms zelfs verstoppingen.

Door toepassing van stikstof in plaats van perslucht, gecombineerd met een uitwendige poedercoating van de leidingen, wordt de levensduur van de gehele installatie drastisch verlengd en de betrouwbaarheid verhoogd. Stikstofsuppletie is een relatief kleine investering, die de eigenaar op langere termijn zeker terugverdient.”

Meer weten over deze markante baken in het Rotterdams Stadionpark?

Lees het volledige artikel hier

BRON: Vakblad Industriebouw

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.