Verkeersgeleiding

VEVA ® en CADO ®

lines-animated
Verkeersgeleiding

De drukte op snelwegen neemt toe. Door aangescherpte geluids- en milieunormen worden wegen steeds meer afgesloten en automobilisten ingesloten. Het is dan lastig om de verkeersstroom te begeleiden tijdens een gebeurtenis. De flexibele oplossingen van SPIE, de VEVA® en CADO®, waarborgen de veiligheid en betrouwbaar verkeersmanagement tijdens calamiteiten of andere gebeurtenissen.

Met de oplossingen van SPIE garanderen wij de veiligheid, beschikbaarheid en doorstroming van de infrastructuur. Beide oplossingen zijn bedoeld voor verkeersstroomoptimalisatie. Het zal de bereikbaarheid van hulpdiensten verbeteren en overig verkeer sneller doen doorstromen of in het ergste geval de mogelijkheid geven om te keren. De innovatieve oplossingen zijn bedacht, ontworpen en gerealiseerd door SPIE en worden constant doorontwikkeld. De jarenlange ervaring gecombineerd met veel kennis van verkeersgeleiding en smart traffic management wordt ingezet om ieder kritiek knooppunt in te richten tot een veilige doorgang.

Innovatieve verkeersgeleiding

via VEVA ®

Wanneer een brug of tunnel is gebouwd, wordt dit automatisch een kritiek verkeerspunt. Elke locatie is uniek, dus we kijken goed naar de verkeersstromen. Waar komen ze vandaan en hoe kunnen we alternatieven creëren?

Via doordachte verkeersgeleiding kunnen wegbeheerders efficiënte doorstroming realiseren en de veiligheidsrisico’s beperken met een verrijdbare vangrail (VEVA ®). De VEVA ® is een beweegbare middenbermbeveiliging, die verkeersdeelnemers veilig naar een andere weghelft, rijstrook of tunnelbuis leidt. Met één of twee horizontaal scharnierende armen per doorsteek kan de VEVA ® als wisselstrookgeleiding, klassiek één-armsysteem of als ‘flippersysteem’ voor de beide rijrichtingen worden gebruikt. De volledig automatisch werkende VEVA ®-systemen zijn modulair in opbouw en daardoor samen te stellen uit standaard modules met een lengte van  zes meter. De totale lengte kan hiermee oplopen tot maar liefst een lengte van 150 meter per doorsteek. In gesloten stand vormen de systemen een ononderbroken middenbermbarrier.

Door te voldoen aan strenge botsnormen waarborgen ze de veiligheid van de inzittende(n) bij een eventuele aanrijding. Ze zijn eenvoudig te bedienen en vragen minimaal onderhoud. Bij eventuele stroomuitval zijn de installaties handmatig te verplaatsen. Voor het onderhoud of vervanging aan de systemen worden de betrokken partijen op het hoogst mogelijke niveau getraind door de experts van SPIE.

Hulpdiensten op tijd dankzij

calamiteitendoorsteek CADO ®

Bij kritieke verkeerspunten, zoals een brug of tunnel, wordt bereikbaarheid van hulpdiensten altijd extra belangrijk. Elke locatie is uniek en wij kijken graag mee naar de wens van de klant. Bij stremming van weggedeelten of tunnelbuizen op autosnelwegen vragen veiligheid, verkeersgeleiding en de snelle doorgang van hulpdiensten de volle aandacht. Elke minuut is er immers één. Eén van de innovatieve oplossingen voor verkeersgeleiding is de CADO ®, de calamiteitendoorsteek. Deze voldoet volledig aan de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid en snelle doorstroming bij calamiteiten en onderhoudswerkzaamheden.

Een andere innovatieve oplossing voor verkeersgeleiding is de CADO ®, de calamiteitendoorsteek. Met de CADO ® kan direct een opening in een (midden)bermbeveiliging worden gemaakt. Hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance, kunnen dan ook bij versperde weggedeelten of tunnelbuizen op snelwegen snel ter plaatse zijn. De tijdwinst die dit oplevert kan levensreddend zijn. Daarnaast verleent het onderhoudsdiensten makkelijk toegang tot de andere weghelft.

Er zijn twee versies van de CADO ®. De eerste heeft de constructie en het uiterlijk van een normaal geleiderailprofiel. In gesloten stand is de geleiderail ononderbroken en heeft de CADO ® dezelfde botsweerstand als de vaste geleiderail. In geopende stand ontstaat er een doorsteek van maximaal negen meter. Deze CADO ® werkt volledig elektromechanisch of hydraulisch. De nieuwere versie heeft een kerende werking en het uiterlijk van een step-barrier-profiel. Het sluit naadloos aan op de vaste barrier en heeft tevens als voordelen dat het geluid reduceert en vriendelijker is voor motorrijders. De calamiteitendoorsteken hebben dezelfde botsweerstand als de vaste vangrail. Ook hier ontstaat in geopende stand een doorsteek van maximaal 9 meter. De nieuwere CADO ® werkt elektro-mechanisch en is binnen 30 seconden geopend. Na de passage wordt de CADO ® gelijk gesloten, zodat er weer een veilige situatie ontstaat voor de weggebruiker en dat zorgt voor een vlotte doorstroming.

Beide CADO ®’s kunnen vanuit een schakelkast ter plaatse worden geactiveerd of worden geïntegreerd in een PLC-gestuurde unit op afstand, bijvoorbeeld vanuit een verkeerscentrale. Bij eventuele stroomuitval kunnen de installaties handmatig worden geopend of gesloten. Uiteraard voldoen ze volledig aan de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid en snelle doorstroming bij calamiteiten en onderhoudswerkzaamheden.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.