Industriële paneelbouw

Engineering, assemblage en montage van besturingspanelen

lines-animated
Industriele paneelbouw

Het is voor een technische dienstverlener of machinebouwer al lang duidelijk dat besturingen essentieel zijn voor de mechanische aansturing van machines en processen. Wanneer de besturingstechniek goed is, vraagt deze om minder onderhoud en zijn eventuele storingen vaak ook sneller en efficiënter op te lossen. Storingen en onderhoud kosten veel geld, zeker als de machine of het proces reeds geïnstalleerd of in gebruik is. Daarom zorgen de panelenbouwers van SPIE voor een betrouwbare besturing door besturingspanelen te bouwen die de machines van onze klanten laten draaien.

Niet voor niets rekenen zowel grote spelers al kleinere bedrijven op onze expertise en vakmanschap. Al meer dan 50 jaar ontwerpen en realiseren we besturingskasten die we over de hele wereld transporteren naar opdrachtgevers en eindgebruikers. Onze geprefabriceerde panelen staan in Mexico, Bangladesh, maar ook gewoon in Weert! Bovendien zijn we in alle markten thuis: van machinebouw tot logistiek en energie. Met onze multidisciplinaire aanpak lossen we de vraagstukken op van vandaag en kijken we ook mee naar toekomstbestendige oplossingen. Dit maakt dat we kwalitatief hoogwaardige besturingen bouwen op een zo efficiënt mogelijke manier.

Klantspecifieke- en gecertificeerde panelenbouw

Iedere machine of ieder proces vraagt om een ander type paneel. We zijn dan ook gespecialiseerd in de volgende panelen: meet- en regelpanelen, PLC panelen, motorschakelpanelen van besturingspanelen en pneumatiek installaties. Door gebruik te maken van Eplan pro-panel, CNC bewerkingsmachines en een draadconfectiemachine, bieden we klantspecifieke paneelbouw oplossingen aan: enkelvoudig of seriematig, van klein tot groot. Om een korte doorlooptijd te garanderen zijn onze processen zo optimaal mogelijk ingericht. Zo assembleren, bedraden en testen we de besturingspanelen allemaal in eigen huis. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen, bezitten we over de nodige certificeringen. We zijn onder andere UL gecertificeerd zodat de besturingspanelen ook voldoen aan de eisen in exportlanden zoals Canada of de Verenigde Staten (cULus Listed).

Flexibel vakmanschap of projecten

Om voor ieder vraagstuk de juiste oplossing te bieden, pakken we onze projecten graag van A tot Z aan en/of bieden we flexibele vakmensen op het moment dat dit het hardst nodig is. Met onze flexibele aanpak kunnen we tijdelijke ondersteuning bieden bij een project of een seriematige productie. Dit kan bijvoorbeeld door ontwerpen te verfijnen met als met als doel schaalvoordelen in de bouw van panelen te realiseren of door juist in eigen huis de besturingen te produceren met de eigen (gedeeltelijke) toelevering van onderdelen. Uiteraard hebben we ook alle expertise in huis om een volledig project te begeleiden vanaf de engineering tot aan de productie.

Op zoek naar een partij die...

  • Panelen en besturingssystemen bouwt voor industriële toepassingen, van A tot Z of op basis van outsourcing;
  • Alle disciplines in eigen huis heeft, van calculatie tot engineering en projectmanagement;
  • Kwaliteit biedt door een betrouwbare eindcontrole en de juiste certificering;
  • Enkelstuks of kleine seriematige productie kan leveren;
  • Beschikt over een draadconfectiemachine en CNC bewerkingsautomatisering ten behoeve van panelenbouw;
  • Oplossingen inclusief Supply Chain Management kan bieden (inkoop, logistiek en materiaal beheer);

…dan zijn wij de flexibele partner als het gaat om elektrische aansturingen!

Vragen?

Neem contact op met een specialist in de regio

Regio Mid West
Robert Bakker
robert.bakker@spie.com

Regio Oost
Niels Pril
niels.pril@spie.com

Regio Zuid Oost
Paul Albert
paul.albert@spie.com

Regio Zuid West
Maykel van Berkel
maykel.vanberkel@spie.com

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website