Industriële paneelbouw

Engineering, assemblage en bouw van besturingskasten

lines-animated
Industriele paneelbouw

Het is voor een technische dienstverlener of machinebouwer al lang duidelijk dat een industriële verdeelinrichting, ofwel de elektrische panelen, essentieel zijn voor de mechanische aansturing van machines en processen. Wanneer de besturingstechniek goed is, vraagt deze om minder onderhoud en zijn eventuele storingen vaak ook sneller en efficiënter op te lossen. Storingen en onderhoud kosten veel geld, zeker als de machine of het proces reeds geïnstalleerd of in gebruik is. Daarom zorgen de panelenbouw specialisten van SPIE voor een betrouwbare besturing door besturingskasten te bouwen die de machines van onze klanten laten draaien.

Klantspecifieke- en gecertificeerde paneelbouw

Iedere machine of ieder proces vraagt om een ander type paneel. We zijn gespecialiseerd in de volgende panelen: meet- en regelpanelen, PLC panelen, motorschakelpanelen van besturingspanelen en pneumatiek installaties. Door gebruik te maken van Eplan pro-panel, CNC bewerkingsmachines en een draadconfectiemachine, bieden we klantspecifieke paneelbouw oplossingen aan: enkelvoudig of seriematig, van klein tot groot. Om een korte doorlooptijd te garanderen, zijn onze processen zo optimaal mogelijk ingericht. We assembleren, bedraden en testen de besturingspanelen allemaal in eigen huis op een eigen testafdeling die los staat van onze productieomgeving. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen, bezitten we ook over de nodige certificeringen. We zijn onder andere UL gecertificeerd zodat de besturingspanelen voldoen aan de eisen in exportlanden zoals Canada of de Verenigde Staten (cULus Listed).

Panelenbouw voor de machinebouw

Niet voor niets rekenen zowel grote spelers al kleinere bedrijven op onze expertise en vakmanschap. Al meer dan 50 jaar zijn we een toonaangevende kastenbouwer en ontwerpen en realiseren we besturingskasten die we over de hele wereld transporteren naar opdrachtgevers en eindgebruikers. Onze geprefabriceerde panelen staan in Mexico, Bangladesh, maar ook gewoon in Weert! Daarnaast zijn we in alle markten thuis: we engineeren en produceren schakelkasten binnen de machinebouw, maar verzorgen ook kastenbouw of elektrische kabelassemblage voor de logistieke- en energiesector. Hierin denken we graag mee in slimme en efficiënte oplossingen zoals modulaire systemen of de automatisering van het bouw- en assemblage proces. Dankzij deze multidisciplinaire aanpak lossen we de vraagstukken op van vandaag en kijken we ook mee naar toekomstbestendige oplossingen. Dit maakt dat we kwalitatief hoogwaardige besturingen bouwen op een zo efficiënt mogelijke manier.

Flexibel vakmanschap of projecten

Om voor ieder vraagstuk de juiste oplossing te bieden, pakken we onze projecten graag van A tot Z aan en bieden we flexibele vakmensen op het moment dat dit het hardst nodig is. Met onze flexibele aanpak kunnen we tijdelijke ondersteuning bieden bij een project of een seriematige productie. Dit kan bijvoorbeeld door ontwerpen te verfijnen met als met als doel schaalvoordelen in de bouw van panelen te realiseren of door juist in eigen huis de besturingen te produceren met de eigen (gedeeltelijke) toelevering van onderdelen. Uiteraard hebben we ook alle expertise in huis om een volledig project te begeleiden vanaf de engineering tot aan de productie.

Op zoek naar een panelenbouwer die...

  • Panelen en besturingssystemen bouwt voor industriële toepassingen, van A tot Z of op basis van outsourcing;
  • Alle disciplines in eigen huis heeft, van calculatie tot engineering en projectmanagement;
  • Kwaliteit biedt door een betrouwbare eindcontrole en de juiste certificering;
  • Enkelstuks of kleine seriematige productie kan leveren;
  • Beschikt over een draadconfectiemachine en CNC bewerkingsautomatisering ten behoeve van panelenbouw;
  • Oplossingen inclusief Supply Chain Management kan bieden (inkoop, logistiek en materiaal beheer);

…dan zijn wij de flexibele partner als het gaat om elektrische aansturingen!

SPIE: specialist in machinebouw

Een betrouwbaar en optimaal productieproces start al bij de basis: de machines, de software, het besturingssysteem en de integratie naar een volledige productielijn. Op al deze onderdelen kan worden gerekend op de kennis en expertise van SPIE. Als technisch specialist in de machinebouw zorgt SPIE voor de ontwikkeling, engineering, montage, modificatie, bouw en inbedrijfstelling van machines, apparaten en modules. Dankzij ons flexibel vakmanschap brengen wij producerend Nederland in beweging. Bekijk hieronder al onze specialisaties.

Vragen?

Neem contact op met een specialist in de regio

Regio Mid West
Robert Bakker
robert.bakker@spie.com

Regio Oost
Niels Pril
niels.pril@spie.com

Regio Zuid Oost
Paul Albert
paul.albert@spie.com

Regio Zuid West
Maykel van Berkel
maykel.vanberkel@spie.com

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.