Niet harder werken, maar slimmer

lines-animated
Jimmy SPIE Machinebouw

Meer doen, met minder mensen; dat is een uitdaging waar veel bedrijven mee kampen. ‘Ze moeten in beweging komen’, stelt Jimmy Hendrix, operational manager bij SPIE Nederland. ‘En vooral, ze moeten niet harder werken, maar slimmer.’ Als het gaat om de bouw van panelen en besturingssystemen voor industriële toepassingen, is SPIE daarvoor de flexibele partner. Van A tot Z, of op basis van outsourcing.

Dat klinkt natuurlijk goed, maar SPIE brengt het slimmer werken ook daadwerkelijk in de praktijk. Hendrix legt uit: ‘Het begint ermee dat je meer tijd en energie steekt in het ontwerp. Op die manier kun je het aantal benodigde manuren terugbrengen. Door bijvoorbeeld de besturingskast in 3D te ontwerpen, kunnen alle mechanische bewerkingen automatisch door onze CNC-machines worden uitgevoerd. En door de bedrading in 3D te tekenen, kan onze draadconfectiemachine een groot deel van het werk overnemen. Allemaal klantspecifiek. En voor wat er overblijft, kun je uit de voeten met lager opgeleid technisch personeel.’ Op die manier daalt het gemiddelde uurtarief.

Totale keten efficiënter

Een tweede aspect is de keten. ‘Klanten vragen me regelmatig of het niet wat goedkoper kan’, vertelt Hendrix. ‘Als ik vervolgens vraag wat er dan goedkoper moet, komt vrijwel altijd boven water dat het om de totale keten efficiënter gaat. Dan blijkt bijvoorbeeld dat het meeste tijd verloren gaat aan de inbedrijfstelling van de systemen. Door onze unieke onafhankelijke testafdeling is het voor ons altijd first time right. De beste oplossing kan dus zijn dat wij een duurdere schakelkast leveren maar het voor zo’n klant onder de streep goedkoper is omdat het aansluiten vele malen simpeler is geworden.’ Verder kun je bij SPIE terecht voor alles op het gebied van besturingstechniek, van een kleine verdelers tot UL/CSA gecertificeerde kasten.

Outsourcing naar verre oorden, met alle uitdagingen die dat met zich meebrengt, is lang niet altijd de beste strategie. Als je aan de voorkant slimmere methodes bedenkt om te engineeren zodat je efficiënter bouwt, kunnen besturingskasten voor een prima prijs in Nederland worden geproduceerd. Voor zowel eenmalige projecten als kleine als grote series. 

Complete ontzorging

Als een klant bereid is om openheid te geven en SPIE meeneemt in het hele traject, adviseren onze specialisten graag over het juiste ontwerp voor wat betreft functionaliteit, maakbaarheid en onderhoudbaarheid; de complete cyclus. We hebben daarvoor alle disciplines in eigen huis, van calculatie tot engineering en projectmanagement. Ook als partijen een deel van het ontwerp zelf willen doen, kunnen we ze goed ondersteunen en meedenken over redesigns die het productieproces vereenvoudigen. Van puur en alleen productie, tot complete ontzorging in engineering en supplychainmanagement, SPIE kan het allemaal. ‘We hebben die capaciteit omdat we jarenlange ervaring hebben in panelenbouw en heel veel kennis hebben opgebouwd over alles eromheen’, zegt Hendrix. ‘Daardoor kunnen we goed inhoudelijk advies geven en out of the box denken.’ Bovendien biedt SPIE kwaliteit door zeer betrouwbare eindcontroles en hebben we veel expertise over normen en richtlijnen. ‘Sommige klanten hebben een machine in Europa neergezet maar zien dan dat hun markt veel groter is. Bij SPIE sparren we graag mee over de stap richting bijvoorbeeld de VS of Canada waarvoor we ook gecertificeerd zijn.’ En SPIE kan dat niet alleen elektrotechnisch maar zeker ook op mechanisch gebied.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.