Vijfhonderd digitale reisinformatieborden voor GVB Amsterdam

lines-animated
GVB Amsterdam reisinformatieborden

Het zogenaamde DRIS – Dynamisch Reizigers Informatie Systeem – is al op veel plekken in Nederland actief. In Amsterdam wordt nu op zeer grote schaal werk gemaakt van de implementatie van 500 displays met dit innovatieve service systeem dat reizigers op de halteplaats meteen informatie verschaft. Deze digitale borden, die vanuit één centraal besturingssysteem worden aangestuurd, geven in één oogopslag inzicht in de exacte vertrektijden als ook eventuele storingen op het traject van het openbaar vervoer.

Namens GVB is Niels Ligthart als projectmanager betrokken bij deze uitrol. “Ik regel de afstemming met de diverse bij dit project betrokken partijen. Voortdurend schakel ik met stadsregio, diverse gemeentelijke partijen en (reizigers)belangenverenigingen. Verder ben ik eindverantwoordelijk voor alle eisen op gebied van ICT. De samenwerking met SPIE ervaar ik als zeer constructief en intensief. Dat is fijn want we zijn door het onderhoudscontract zeker nog tien jaar aan elkaar verbonden. Dit is langetermijnwerk, een duurzame samenwerking.”

Namens SPIE–Infra is Benno Hoftijzer de man die het project als projectmanager leidt. “Het is een uitdagende onderneming, want het is een flinke klus. Het is gunstig dat SPIE op het gebied van de implementatie van DRIS al veel ervaring heeft opgedaan uit eerdere projecten. Het project voor GVB heeft een aantal unieke kenmerken maar een aantal aandachtspunten en leermomenten uit eerder projecten kunnen we goed gebruiken in dit project. Het wordt heel spannend als het systeem live gaat.

Eind november 2015 zijn we gestart op het stationsplein van het Amstelstation. Vanaf toen ging het als het ware van de tekentafel naar buiten. Dat blijft elke keer een uitdaging. Verder is het goed dat we met GVB ook de verantwoordelijkheid dragen voor het onderhoud. We gaan in dit project samen op weg. Er zijn enkele vertragingen en storingen op dit traject maar het is dan ook een complexe weg met veel stoplichten en oversteekplaatsen van andere partijen. Toch gaan we gewoon de eindhalte halen in september 2016.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.