Menu Search

Home Services Engineering en fabricage van Process Equipment

Engineering en fabricage van Process Equipment

In het Brabantse Sprundel staat een compleet uitgeruste fabriek van de business unit Process Equipment van SPIE. Een gespecialiseerde groep ervaren vakmensen werken hier volgens de allerhoogste kwaliteits-, milieu- en veiligheidseisen aan (half) fabricaten en complete installaties voor de mijnbouw, de petrochemie en de olie- en gasindustrie, die zowel offshore als onshore worden geïnstalleerd.

  • Compressor samenstellen Voor de olie-, gas- en petrochemische industrie bouwt SPIE compressoren volledig samengesteld en bekabeld in skidvorm, en dit volgens de hoogste internationale normen.
  • Drukvaten Volgens alle wereldwijde normen zoals ASME XIII divisie 1, EN 13445 en CE-markering, vervaardigt SPIE drukvaten die gebruikt worden in de (petro)chemische- en offshore industrie. De drukvaten worden vervaardigd in koolstofstaal, Austenitische en Duplex roestvast stalen, Chroom-Nikkel legeringen en titanium.
  • Prefabricage van piping Om contaminatie te voorkomen zijn koolstofstaal en roestvaststaal van elkaar gescheiden in onze werkplaats. De toegepaste lasprocessen zijn : GTAW, SMAW, GMAW, GMAW-stt, FCAW en SAW. SPIE beschikt over geavanceerde snij- en bevelapparatuur om het slijpen tot een minimum te beperken. Natuurlijk is de herleidbaarheid van materialen, werkzaamheden en onderzoeken gewaarborgd.
  • Seal systemen volgens API 682 Seal systemen zorgen voor smering en koeling van pomp-seals (afdichingen). In nauwe samenwerkingen met pompfabrikanten fabriceert SPIE sealsystemen volgens API 682. Deze systemen worden zowel onshore als offshore over de gehele wereld geplaatst.
  • Gelaste halffabricaten Voor pompen – en compressorfabrikanten bouwt de afdeling Process Equipment pomponderdelen (gelaste halffabricaten) in diverse metalen en combinatie van metalen. De producten kunnen worden geleverd inclusief machinale nabewerking, niet-destructief onderzoek, warmtebehandeling en oppervlaktebehandeling.
  • Lube-Oil systemen volgens API 614 Het ontwerpen en fabriceren van smeeroliesystemen volgens de API614 is voor SPIE Process Equipment een doorontwikkeld specialisme. Jaarlijks verlaten tientallen lube-oilsystemen onze werkplaatsen om wereldwijd te worden geïnstalleerd. We leveren deze systemen wereldwijd aan toonaangevende fabrikanten van pompen, compressoren en ventilatoren.

Veiligheid voorop in een strakke planning

We zijn al vroeg in het proces betrokken en zijn gewend om binnen een strakke planning te werken. Veiligheid staat daarin wel voorop. In nauw overleg worden procesinstallaties en procesondersteunende installaties in modulevorm ontworpen, uitgewerkt en gedetailleerd. Pas dan beginnen we aan de uitvoering en de bouw.

Bekijk hier in 7 minuten de bedrijfsfilm

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Evert Ooijens

+31 (0)6 514 189 65 e.ooijens(at)spie.com