SPIE werkt mee aan unieke recycle fabriek van Attero

recycle fabriek van Attero
lines-animated

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, krijgt een belangrijke rol in de bouw van een nieuwe Kunststof Opwerkingsinstallatie voor kunststoffolies van afvalverwerkingsbedrijf Attero. Rogier Paanakker en Harry Blauw zijn namens SPIE betrokken bij de nieuwbouwplannen: "Het is een uniek project; de Europese Unie heeft voor dit innovatieve project een subsidie verleend. We zijn trots om er deel van uit te maken."

Het grote verschil met de bestaande installaties is dat gebuikte folies en plastic zakken uit huishoudelijk restafval zeer intensief worden gewassen en verwerkt worden tot een hoogwaardig recyclebaar granulaat. Door dit op de markt te brengen gaat Attero bijdragen aan een verminderd verbruik van primaire grondstoffen. Door direct na het sorteren deze deelstroom te verkleinen, te wassen en te granuleren wordt fors bespaard op transport en daardoor op CO2-emissie.

SPIE vliegt dit project aan vanuit een multi-t perspectief. SPIE wordt verantwoordelijk voor de installatiewerkzaamheden met betrekking tot het opbouwen van de fabriek en alle technische voorzieningen. Tevens bevat de opdracht het leveren, engineeren en monteren van een nieuwe middenspanningsinstallatie, inclusief de aanpassingen die nodig zijn in de bestaande installatie.

SPIE is inmiddels begonnen aan de engineering. Vanaf deze maand zullen ook de technische werkzaamheden beginnen. De installatie moet dit jaar nog worden opgeleverd.

Duurzame relatie legde de basis

Attero is al sinds 2015 bekend met de expertise van SPIE. Voor dit project was dat een goede basis. “Daarnaast hebben we een gedegen plan neergelegd, waarbij we de focus enerzijds leggen op de technische inhoud, dus vanuit onze expertise. Anderzijds hebben we extra aandacht besteed aan het managen van dit complexe project”, zegt Paanakker.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.